Porin maauimalan uintikausi jatkuu syksyyn

UImarit saavat nauttia Porin maauimalasta normaalia pidempään tänä kesänä. Maauimala avataan maanantaina, kun keskustan vanha uimahalli suljetaan lopullisesti. Maauimalan uintikausi päättyy poikkeuksellisesti vasta syyskuun loppupuolella, kun puolestaan keskustan uusi uimahalli avataan Porin päivänä. Viime vuodet maauimalan kesä on päättynyt elokuun lopussa.

uimalat
Uimareita Porin maauimalan lastenaltaassa.
YLE / Pertti Pitkonen

- Joskus aikaisemmin maauimala on ollut syyskuussakin auki mutta viime vuodet on menty kolmen kesäkuukauden ohjelmalla, sanoo Porin vapaa-aikaviraston johtaja Kimmo Rinne.

Samalla kun maauimalassa valmistaudutaan kesäkauden avaukseen, Porin vanhalle uimahallille jätetään jäähyväisiä.

Porin keskustan uimahallin avajaisia vietettiin 7.1.1971.

- Onhan se merkittävä kilometripylväs, kun monet sadattuhannet asiakkaat läpivetänyt halli jää nyt pois, Kimmo Rinne sanoo.

- Uskoisin, että haikeutta kokevat erityisesti käyttäjät, joista osa on kokenut koko hallin historian, tutustunut paikkoihin läpikotaisin ja pitänyt sitä kuin kotina.

Vapaa-aikaviraston liikunnanohjaus ja uimavalvojat järjestävät keskustan uimahallin viimeisinä aukiolopäivinä 16.-22.5. ohjelmaa hallin käyttäjille: isossa altaassa muun muassa kuntohumpat ja vesidisco sekä vesijumppaa ja -juoksua.

Uimahallin kahviossa on esillä valokuvia ja muistoja vuosien varrelta.

Lähteet: YLE Satakunta