Vihreät ja vasemmistoliitto tapasivat Kataisen

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok.) on keskustellut keskiviikkoaamuna vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajien kanssa mahdollisesta hallitusyhteistyöstä. Katainen on luvannut kertoa tulevasta hallituspohjasta iltapäivällä. Katainen pitää asiasta tiedotustilaisuuden kello 16.15, jota voi seurata YLE Uutisten nettisivuilla.

Vaalit 2011
Anni SInnemäki
Anni SInnemäkiYLE

Katainen tapasi Valtioneuvoston linnassa ensin vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemän ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Niinistön.

Vihreät päätti pitkän pohdinnan jälkeen viime perjantaina lähteä mukaan hallitusneuvotteluihin, mikäli Katainen suostuu puolueen asettamiin ehtoihin.

- Jos ehdot hyväksytään, lähdetään neuvotteluihin. Jos ei, niin vihreät jää oppositioon, Sinnemäki sanoi keskiviikkoisten keskusteluiden jälkeen.

Hänen mukaansa talouspolitiikka on todennäköisesti yhteistyön vaikein kohta.

Vasemmistoliitto ei anna Portugali-asiassa periksi

Vihreiden jälkeen Katainen keskusteli vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien kanssa.

Vasemmistoliiton edustajat sanoivat keskusteluiden jälkeen olevansa odottavalla kannalla. He sanoivat kertoneensa Kataiselle, ettei vasemmistoliitto tule antamaan periksi Portugali-asiassa, vaan puolue vastustaa tukipakettia.

Myös vasemmistoliitto arvioi, että talousasiat kokonaisuudessaan ovat haaste mahdolliselle hallitusyhteistyölle, ja niistä myös keskusteltiin pitkään hallitustunnustelijan kanssa.

Lähteet: YLE Uutiset