1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi lisää näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa

Poliisi vahvistaa läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Aiemmin vain Helsingin poliisilaitoksessa toimineen virtuaaliseen lähipoliisitoimintaan tulee mukaan poliiseja kahdeksasta muusta maakunnasta. Jalkautumalla verkkoyhteisöihin poliisi haluaa lisätä vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Kotimaan uutiset
Poliisin logokyltti Kaartin poliisitalossa Helsingissä. Poliisin tunnus on sekä normaali- että peilikuvana.
Yle

Virtuaaliset lähipoliisit vastaavat kysymyksiin ja keskustelevat poliisin omilla sivuilla IRC-galleriassa, facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on tarjota kansalaisille helppo tapa olla vuorovaikutuksessa poliisin kanssa.

Sosiaalisessa mediassa toimiminen on poliisille uudenlaista jalkautumista sinne, missä ihmiset ovat. Poliisin läsnäolo verkossa madaltaa varsinkin nuorten kynnystä kertoa ja keskustella asioista. Se luo myös turvallisuudentunnetta nettiin.

Helsingin poliisissa nettitoiminta on alkanut vuonna 2009 ja kokemukset ovat olleet hyviä. Läsnäolo sosiaalisessa mediassa on poliisin mukaan ollut tehokas tapa rikosten ennalta ehkäisemiseen, ohjaukseen ja neuvontaan. Kuukausittain noin 20 netissä saatua ilmoitusta on aiheuttanut toimenpiteitä. Useimmin toimenpiteisiin ovat johtaneet seksuaalinen hyväksikäyttö ja kiusaamistapaukset.

Läsnäolo sosiaalisessa mediassa ei poliisin mukaan vie resursseja muulta poliisin toiminnalta. Uudet virtuaalipoliisit toimivat ainakin puolen vuoden ajan, minkä jälkeen Poliisihallituksen työryhmä arvioi, miten sosiaalisessa mediassa ollaan jatkossa mukana.

Virtuaalisen lähipoliisin löydät täältä: www.poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi