1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri esiintyy jälleen Wienin Musikvereinissa

Wienin Musikvereinissa esiintyminen merkitsee eräänlaista kultamitalisijoitusta, sillä Musikvereinin kultaiseen saliin pääsevät esiintymään vain maailman huiput.

Kuva: Georg Hochmuth / EPA

Torstai-illan konsertin ohjelmassa on sekä pohjoismaista että suomalaista musiikkia. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kapellimestari Juha Kankaan mukaan Musikvereinissa soitettava ohjelmisto haastaa keskieurooppalaisen konserttiyleisön.

- On mielenkiintoisa nähdä, miten Sibeliuksen Rakastava-sarja otetaan vastaan, sillä se on hieman vaikea kappale täällä Keski-Euroopassa. Minulla on sellainen kokemus, että se ei ole yhtä helposti vastaanotettava kuin Sibeliuksen pikkukappaleet, joita ollaan täällä myös soitettu. Mutta illalla se nähdään.

Jos ohjelmisto haastaa yleisön, niin myös salijärjestelyt ovat vaativia. Orkesteri pääsee vain hetkeksi kokeilemaan akustiikkaa ennen illan konsertin alkua. Orkesterin solistille Anu Komsille tämä konsertti on debyytti kultaisessa salissa. Hän on ollut pahassa flunssassa, mutta pääsee toivottavasti esittämään Benjamin Brittenin laulusarjan.

- Kävin sellaisella kuuluisalla lääkärillä oopperataloa vastapäätä, jonka seinillä oli kaikki maailman oopperalaulajat. Hän näytti vihreää valoa, Komsi kertoo.