Linnanmäen uutuuslaite jäi jumiin - kuusi kyydissä

Linnanmäen uutuuslaite Ukko on jumiutunut 30 metrin korkeuteen kesken koeajon kuusi ihmistä kyydissään. Pelastuslaitos on auttanut kyytiläisiä alas tikasauton kanssa.

Kotimaa
Pelastuslaitos auttaa Linnanmäen uutuslaite Ukkoon jumiutuneet matkustajat pois laitteesta.
Pelastuslaitos auttoi Linnanmäen uutuslaite Ukkoon jumiutuneet matkustajat pois laitteen kyydistä.Markus Sinervä

Ukko-vuoristorata ei ole vielä yleisökäytössä. Uuden vuoristoradan vaunu jumittui kesken koeajon ja mainoskuvausten hieman ennen puolta kahtatoista torstaina. Laitteeseen mahtuu 12 matkustajaa, eli puolet paikoista oli käytössä. Kyydissä oli huvipuiston oma testiporukka.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Ville Mensalan mukaan kyytiin juuttuneet olivat rauhallisia.

- Vaunu jäi jumiin kohdassa, jossa laitteen järjestelmä vetää sitä ylöspäin. Ihmiset ovat vaunussa selkä maahanpäin melko inhimillisessä asennossa istuimissaan. Ei ole minkäänlaista paniikkia tässä tilanteessa syntynyt.

Viimeisiä kahta matkustajaa irrotettiin puoli yhden aikaan.

"Laite kunnossa avajaisissa"

Ukko on määrä avata yleisölle 27.5. ja sitä ennen testiajot jatkuvat päivittäin. Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen vakuuttaa, että kaikki on kunnossa siihen mennessä. Räikkönen arvelee, että kostea ja kolea sää vaikutti laitteen antureihin.

- Sitä on testikäytetty viikkojen ajan jo ja se on jumiutunut joskus aikaisemminkin. Nyt tehdään tarvittavat viimeistelysäädöt, ettei vastaavaa enää tapahtuisi.

Räikkönen kertoo, että koeajolle jumittunut joukko suhtautui pitkään oleiluunsa Ukon kyydissä lähinnä seikkailunhaluisesti.

- He olivat hyvin rauhallisia, eikä heillä ollut mitään hätää. Sinne ylös toimitettiin heille lapasia ja lämmikettä, että tarkenivat.

Lähteet: YLE Helsinki