Vuosihuolto kasvattaa OL2:n sähkötehoja

Teollisuuden Voiman historian laajin vuosihuolto kasvattaa Olkiluoto 2:n sähkötehoa. Vuosihuolto Olkiluoto 2-laitosyksikössä Eurajoella on parhaillaan meneillään. Laitosyksikön nettosähkötehon odotetaan kasvavan lähes 20 megawattia turbiinilaitoksen hyötysuhteen parantuessa. Saman verran lisätehoa saatiin viime vuonna Olkiluoto 1:n vastaavanlaisessa uudistushuollossa.

Olkiluodon ydinvoimalaitos
YLE / Tapio Termonen

Olkiluoto 2:n vuosihuollon suunniteltu kesto on vajaat neljä viikkoa.

Huollon merkittävimpiä töitä ovat matalapaineturbiinien, lauhduttimen sisäpuolisten väliottohöyrylinjojen, generaattorin ja sen jäähdytysjärjestelmän sekä lauhteenpuhdistuksen automaation, päähöyrylinjojen sisempien eristysventtiilien, pienjännitekojeistojen ja päämerivesipumppujen uusinnat.

- Periaatteenamme on pitää laitosyksiköt sellaisessa kunnossa, että niillä on aina 40 vuotta teknistä elinikää jäljellä. Näin varmistamme niiden turvallisen ja luotettavan toiminnan. Nyt valmiiksi tulevan laitteistojen ja järjestelmien uudistushankkeen kokonaiskustannus on noin 160 miljoonaa euroa, sanoo tuotantojohtaja Mikko Kosonen sanoo.

TVO:laisten lisäksi vuosihuolloissa työskentelee urakoitsijoiden väkeä enimmillään noin puolitoista tuhatta henkilöä, joista noin 1 200 on suomalaisia.

Olkiluodon majoituskylät ovat vuosihuoltoväen käytössä, ja niissä majoittuu enimmillään noin 550 työntekijää.

Lähteet: YLE Satakunta