”Nyt laitan sen nettiprofiilin ja yritän etsiä seuraa!”

Tamperelainen Virpi päätti hetken mielijohteesta aloittaa nettideittailun. Neljää eri palvelua myöhemmin Virpi on vielä sinkku, mutta hän on löytänyt monta uutta ystävää. Matkan varrella selvisi, että naiset jaarittelevat liikaa ja miehet etsivät nuorta ja kaunista naista.

Nettideittailu
Nettideittikokoelma
YLE

Päätös lähteä nettideittailun maailmaan oli Virpille vaikea, mutta nopea.

- Se tuli yhtäkkiä. Nyt laitan profiilin ja yritän netin kautta löytää seuraa!

Virpi kävi läpi erilaisia ohjeita siitä mitä kannattaa kirjoittaa profiiliin. Nopeasti selvisi, että itseään on myytävä.

- Täytyy myöntää, että se on hyvin vaikeaa. Laadin listoja siitä mitä kaikkea voisin kertoa, mutta listasta tuli kilometrin pituinen.

Naiset kirjoittavat yleensäkin liian pitkiä tekstejä profiileihinsa, Virpi sanoo.

- Miehet eivät lue niitä.

Kun Virpikin muutti profiilinsa tekstejä lyhyemmiksi ja markkinointihenkisimmäksi, alkoi yhteydenottoja sadella.

- Tuli hyviä, mutta tuli huonojakin. Nimenomaan sillä, miten kirjoittaa, on merkitystä.

Miesten profiileja selatessaan Virpi taas huomasi, että miehet eivät kirjoita riittävästi. Naiset haluaisivat enemmän tietoa jo ilmoituksesta.

Miehet haluavat nuoren ja kauniin, naiset prinssin

Vanhat stereotypiat jylläävät netissä, sanoo Virpi.

- Naiset etsivät elämänsä prinssiä, joka karauttaa paikalle valkealla ratsulla. Miehet taas etsivät nuorta ja kaunista naista.

Virpiäkin ovat lähestyneet kymmentä ja jopa kahtakymmentä vuotta vanhemmat miehet. Virpi itse olisi etsinyt oman ikäistään miestä.

- Sitä ei löydy, koska ne oman ikäiset etsivät niitä nuorempia naisia.

Valheita, vaatimuksia ja vesiperiä

Suomalainen mies sai vuonna 2009 tuomion valheellisesta nettideittiprofiilista. Virpillekin on tullut vastaan valehtelijoita ja eräälle nettideittiympäristöstä tutulle naiselle mies oli valehdellut kaiken. Tapaamisissa voi jo jotain totuudesta selvitäkin - ainakin se, tuleeko lopulta toimeen toisen kanssa.

- Pari kertaa on tuntunut, että olen jossain työhönottohaastattelussa.

Eräs mies olisi halunnut Virpin luopuvan harrastuksistaan, jotta hänelle olisi enemmän aikaa. Toinen taas vaikutti mielenkiintoiselta, mutta yhteydenottoa ei enää vaan kuulunut sen koommin.

- Vaikka itsestä tuntuu hyvältä, ei toinen välttämättä koe sitä samalla tapaa.

Mutta ehkä vielä…

Virpin mielessä elää vielä ajatus siitä, että netinkin kautta voisi kumppani löytyä. Todelliset suhteet ovat mahdollisia, sen todistaa Virpin ystäväkin. Yksi vaikeus siinä vielä vaan on.

- Se vaatii aikaa. Yhteiskunta on sellainen, että kaikki pitäisi saada nyt ja heti. Ei se tule päivässä, viikossa tai kuukaudessakaan välttämättä.

Virpin ystävän tapaama mies päätti olla sitkeä, vaikka ystävä epäili.

- Tänä päivänä he tapailevat ja tuntuvat olevan rakastuneita. On annettava pieni mahdollisuus, ei saa sulkea ovea kokonaan.

Lähteet: YLE Tampere / Mari Siltanen