Kasteen voi nyt saada kauppakeskuksessa

Espoon Olarin seurakunta kastaa lapsia kauppakeskus Isossa Omenassa huomenna lauantaina. Kastepäivän tarkoitus on tuoda kirkon palveluja lähemmäksi ihmisiä.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Vauva kastetaan
Susanna Lyly /Yle

Kastepäivän järjestämiseen innoitti menestykseksi osoittautunut hääyötapahtuma. Päivän aikana on mahdollisuus kastaa sekä hiljattain syntyneitä että niitä, joilla kaste on esimerkiksi elämäntilanteen vuoksi jäänyt järjestämättä.

Kauppakeskuspappi Juha Virran mukaan lapsen kastaminen kauppakeskuksessa ei ole mautonta vaan kirkon kuuluukin olla siellä, missä ihmiset ovat.

- En itse ajattele, että kappelin sijainti lähellä kaupallisia tahoja teksisi siitä epäarvokkaamman. Itse tila on kuitenkin pyhitetty jumalanpalveluskäyttöön. En osaa laskea metreissä tai kilometreissä, kuinka lähellä muun elämän pitäisi olla kirkosta, jotta se olisi tarpeeksi arvokasta.

Liukuhihnatunelmaa vältetään

Kasteen voivat saada vastasyntyneiden lisäksi myös rippikoulun käyneet yli 15-vuotiaat. Yhden kasteen arvioidaan kestävän noin 25 minuuttia.

- Vaikka Kastepäivänä on luultavasti tiedossa useita kasteita, niin haluamme välttää viimeiseen asti liukuhihnatunnelmaa. Pappi ehtii hyvin juoda kahvit ja keskustella juhlaväen kanssa, Virta lupaa.

Ison Omenan hiljaisuuden kappelissa järjestetään messuja, jumalanpalveluksia ja hartauksia vuoden ympäri.

Ensimmäinen kastepäivä järjestettiin tiettävästi viime lokakuussa Vantaan kirkoissa. Päivän aikana kastettiin yhteensä 30 lasta ja nuorta.

Lähteet: YLE Helsinki