Nuori Voima -tunnustuspalkinto Jyväskylään

Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen maisteriohjelmalle.

kulttuuri

Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain ansioituneesta toiminnasta kirjallisuuden ja kulttuurin alalla.

Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitokseen kuuluva maisteriohjelma on ainut laatuaan Suomessa. Kirjoittamisen perus- ja aineopintoja tarjotaan avoimissa yliopistoissa ja kansanopistoissa, mutta ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen kirjoittamisesta on mahdollista ainoastaan Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmassa.

Palkintolautakunnan mukaan Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen maisteriohjelma on merkittävä kirjallisen alan toimija ja edistäjä. Ohjelma on toiminut keskeisenä eri-ikäisten kirjoittajien kohtauspaikkana ja kirjallisuudesta käytävän keskustelun tilana sekä edesauttanut useiden teosten syntymistä.

Lautakunnan mielestä kirjoittamisen maisteriohjelman kaltaisia luovuuden ja keskustelun tiloja tarvitaan yhteiskunnassamme: maisteriohjelman jatkuminen on ensiarvoisen tärkeää paitsi suomalaiselle kirjoituskoulutukselle myös humanistisille tieteenaloille, jotka ovat akateemisessa maailmassa joutuneet aina vain ahtaammalle.

Nuori Voima -tunnustuspalkinnon palkintosumma on 1 euro. Tunnustuspalkinto jaetaan vuonna 2011 kahdeksannentoista kerran. Viime vuonna palkinto myönnettiin teatteriohjaaja Susanna Kupariselle.

Lähteet: YLE Uutiset