1. yle.fi
  2. Uutiset

Vadelmasorbettia ja marinoituja marjoja

Lihaisan menun päätteksi Sasu valmistaa vähän kepeämmän jälkiruuan. Sasu valmistaa vadelmasorbetin jäätelökoneen avulla, näin kädet vapautuvat muihin hommiin sorbetin valmistumisen ajaksi.

Voita & Sokeria
Vadelmasorbettia ja marinoituja marjoja
YLE / Procam

Sorbetti:

1 pussi suomalaisia pakastevadelmia

1 viipale sitruunan kuorta

2 dl sokeria

2 dl vettä

Valmista sokeriliemi, eli keitä kattilassa ylös vesi, sokeri ja sitruuna. Siivilöi ja jäähdytä se.

Sulata vadelmat ja paseeraa niistä pyre. Mittaa 1,5 dl vadelmaa ja 1, 5 dl sokerilientä ja sekoita ne. Pyöritä nämä jäätelökoneessa sorbetiksi.

Marinoidut marjat:

1 dl suomalaista pakastemustikkaa

1 dl suomalaista pakastevadelmaa

2 rkl maustamatonta jugurttia

½ vaniljatangon siemenet

¼ tl raastettua sitruunan kuorta

Sulata marjat huoneenlämmössä. Sekoita kaikki aineet ja marinoi niitä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen

Lue seuraavaksi