1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopyöräily

Evolle suunnitteilla maastopyöräilyreittejä

Hämeenlinnan Lammin Evon retkeilytarjontaa aiotaan täydennetään maastopyöräreiteillä. Maastopyöräilyreittejä Evolle on kaivattu Metsähallituksen mukaan jo pitkään. Maastopyöräilysuunnitelman Evon retkeilyalueelle laatii vapaaehtoistyönä asikkalainen Mika Koivisto.

maastopyöräily
YLE / Pekka Sipilä

Tavoitteena on saada aikaan kolme eritasoista ja -pituista reittiä. Puistonjohtaja Jere Rauhalan mukaan Metsähallituksen omat resurssit eivät olisi riittäneet reitistön suunnitteluun.

Suunnitelma valmistunee kesän aikana, joten maastotyöt voivat alkaa aikaisintaan syksyllä.

Maastotyöt toteutetaan aikanaan Vanajan vankilan vankityönä.

Evon maastopyöräilyreittien suunnittelu alkaa

Evon retkeilyalueelle laaditaan kesän 2011 aikana maastopyöräilysuunnitelma. Suunnitelman laatiin vapaaehtoistyönä Mika Koivisto Asikkalan Vääksystä. Tavoitteena on luoda Evon retkeilyalueelle kolme eritasoista ja -pituista reittiä helposta vaativaan.

Evon retkeilyalueelta on puuttunut merkityt ja suunnitellut maastopyöräreitit. Reittejä on kaivattu pitkään. Suunnitelma valmistunee kesän 2011 aikana. Maastotyöt toteutetaan aikanaan Vanajan vankilan vankityönä. Käytännössä maastotyö voi alkaa aikaisintaan syksyllä.

- Suunnittelun tekemisen aloite tuli Mika Koivistolta. Omat resurssimme eivät olisi vielä tätä mahdollistaneet. Aktiiviharrastajan tai ammattilaisen aktiivisuudella voidaan saada paljon aikaan, kun asioita lähestytään niin kuin Mika lähestyi: vilpittömällä tahdolla, vapaaehtoisuudella ja aktiivisuudella, sanoo puistonjohtaja Jere Rauhala.

- Halusin tehdä suunnitelman ja saada reitit Evolle, koska Evo on hieno alue ja siellä on kiva ajella, sanoo Mika Koivisto kokemusperäisesti. - Jos minä teen suunnitelman ja Metsähallitus rakentaa, niin silloinhan kaikki ovat tyytyväisiä, Koivisto jatkaa. - Tässä olisi mahdollisuuksia myös jalostaa asiaa matkailullisesti ja liikunnallisesti ja tehdä tästä vaikka Leader-hanke, Koivisto kertoo.

Suunnittelun yhteydessä tutkitaan myös mahdollisuudet Aurinko-Ilveksen käyttöön. Aurinko-Ilves on reitti Vääksyn, Padasjoen ja myös Evon välillä.

- Jos Mika löytää hyvän väylän ja asia on muiden osapuolten mielestä kunnossa, niin voisi olla mahdollista yhdistää Päijänteen kansallispuisto maastopyöräreitillä Evon retkeilyalueeseen. Uskon, että asialle on kannatusta sekä Padasjoen että Asikkalan matkailuyrittäjien parissa, sanoo puistonjohtaja Jere Rauhala.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi