Lentopalloseurat uskovat liigalisensseihin

Pohjoisen lentopalloseurat Etta, Sun Volley ja Kuusamon Pallo-Karhut joutuvat täydentämään lentopallon Mestaruusliigan lisenssihakemuksiaan. Seurojen taloudellinen tilanne kiinnostaa liigahallitusta.

lentopallo
Kuusamon Pallo-Karhut.
YLE / Ensio Karjalainen

Oululaiset lentopalloseurat Etta ja Sun Volley luottavat siihen, että liigalisenssi heltiää lentopallon Mestaruusliigalta. Liigahallitus haluaa Ettalta maaliskuun tilanteen seuran taloudesta. Lentopalloseura Ettan puheenjohtaja Pentti Uusi-Illikainen vetoaa selvitysten myöhästymisessä viime päivien kiireisiin.

Pohjois-Suomen Erämessut ovat vieneet leijonan osan puheenjohtajan ajasta. Uusi-Illikaisen mukaan seuralla ei ole huolia lisenssin suhteen.

Sun Volleyn puheenjohtaja Antero Risto odottelee vielä lentopalloliigan yhteydenottoa. Risto sanoo kuitenkin tietävänsä jo, mistä lisäselvityksiä kaivataan. Viime kauden pelaajapalkkioita on vielä maksamatta, mutta aikatauluista on jo sovittu.

Kuusamostakin halutaan lisäselvityksiä

Liigahallitus haluaa lisäselvityksiä myös naisten Mestaruussarjassa pelaavalta Kuusamon Pallo-Karhuilta. Kuusamon Pallo-Karhujen puheenjohtaja Matti Heikkilä toteaa, että kaikki on kunnossa seuran taloudessa.

Pallo-Karhuilla on vielä kaksi paperia toimittamatta liigahallitukselle. Tilinpäätöstiedot ovat myöhästyneet tilintarkastajan sairastumisen takia. Tiedot toimitetaan tällä viikolla verovelkatodistuksen kera Mestaruusliigalle. Verovelkaa lentopallojaoksella ei ole, Heikkilä tähdentää.

Kaikki kolme lentopalloseuraa luottavat liigalisenssin saamiseen ensi kaudeksi.

Lähteet: YLE Oulu