1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Hakkarainen kiistää neekeripuheet

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on eduskuntaryhmänsä johdon kuulemisessa kiistänyt käyttäneensä neekeriukko-sanaa Jämsän Seutu -lehden haastattelussa. Perussuomalaisten ryhmä käsittelee keskiviikkona Hakkaraisen uutta haastattelukohua.

Kuva: YLE

YLE Uutisten tietojen mukaan Teuvo Hakkarainen on perussuomalaisten ryhmäjohdon kuulemisessa tiistaina sanonut, ettei itse käyttänyt neekeriukko-sanaa Jämsän Seudun julkaisemassa nettihaastattelussa. Haastattelussa Hakkarainen oli sitä mieltä, että pakolaiset pitäisi laittaa metsätöihin.

Perussuomalaisten ryhmäjohto on nähnyt tekstiviestin, jota pidetään haastattelun tehneen toimittajan lähettämänä. Perussuomalaisten ryhmäjohto on tulkinnut tekstiviestiä niin, että toimittaja itsekin oli epätietoinen, käyttikö Hakkarainen kiisteltyä sanaa vai eikö käyttänyt.

Julkaistussa haastattelussa neekeriukko-sanaa kuitenkin käytettiin Hakkaraisen sanomana. Perussuomalaisten ryhmäjohdossa näyttöä sanan käytöstä ei pidetä vahvana. Jämsän Seutuun jutun tehnyt toimittaja sanoo kuitenkin Uuden Suomen haastattelussa olevansa täysin varma siitä, että Hakkarainen käytti sanaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, että eduskuntaryhmän puheenjohtajisto tekee ryhmälle esityksen, miten Hakkaraisen asiassa edetään.

- Mikäli toimiin ryhdytään, rangaistuksena voi olla huomautus, varoitus, erottaminen ryhmästä määräajaksi, tai pysyvä erottaminen ryhmästä, Ruohonen-Lerner selvittää.

Hän keskusteli alustavasti Hakkaraisen kanssa asiasta jo tänään tiistaina. Ruohonen-Lerner epäilee, että kyseessä voi olla toimittajan tulkintavirhe.

Edellisen kerran Hakkaraisen haastattelusta syntyi kohu kuukausi sitten, kun kansanedustaja puhui neekeriukoista Helsingin Sanomien videohaastattelussa.

YLE Uutiset ei tavoittanut Hakkaraista tiistaina.