Hyppää sisältöön

"Pojat ovat juhlansa ansainneet"

Vaikka voittoisa MM-joukkue on mestaruutta seuranneen viikon aikana ehtinyt olla otsikoissa myös juhlahumutöppäilyjensä vuoksi, antaa ainakin tamperelaisyleisö kultapojille täyden synninpäästön. Maailmanmestaruutta sietääkin juhlia, totesivat Keskustorilla juhlineet kiekkofanit.

Illan isäntänä toimi innokkaana jääkiekkomiehenä tunnettu laulaja Sami Hintsanen. Kuva: YLE / Anna Sirén

Monen mielestä kaljakärpäsestä on tullut melkoinen härkänen. Julkisuudessa vellonut, kiekkomiesten juomistapoja kritisoinut keskustelu on karannut käsistä, sanoo nokialainen Sauli Saari.

- Kyllä pojat ovat juhlansa ansainneet. Vaikka itse en juo, niin ihmettelen kovasti tätä haloota. Ovathan kiekkoilijoiden paidatkin täynnä kaljamainoksia.

Tamperelainen Iina Saarinen myöntää, että MM-voittoa tuli juhlittua myös kosteissa merkeissä.

- Mutta kyllä se humu viikossa on jo hälvennyt. Olisin kieltämättä ihmetellyt poikienkin turnauskestävyyttä, jos he olisivat vielä Tampereen juhlissakin olleet pienessä sievässä.

Saarinen opiskelee liikunnanohjaajaksi ja muistuttaa, että voittoisat leijonat ovat edelleen hyviä esimerkkejä nuorisolle.

- Moni lapsi ja nuori saa tästäkin voitosta kimmokkeen urheiluharrastukseen.

Keskustorin kultajuhlissa esiintynyt, nykyisin pullon korkin kokonaan sulkenut muusikko Pate Mustajärvi soisi niinikään juhlakaluille ansaitun irroittelun. Mustajärvi tiivistää tamperelaisväen ihmetyksen neljään sanaan.

- Voi morjens. Olen sanaton!

.
.