1. yle.fi
  2. Uutiset

Mielikuvitus laukkaa nukketalojen ihmemaassa

Pohjois-Pohjanmaan museossa on meneillään näyttely, jossa esitellään Marja-Liisa Ahosolan käsissä ja ohjauksessa syntyneitä nukketalominiatyyrejä. Oululainen miniatyyriharrastaja Ahosola on pitänyt aiheesta myös useita kursseja.

pienoismallit
YLE Oulu

Oululainen Marja-Liisa Ahosola innostui miniatyyreistä 1990-luvun alussa. Oppia pienoismallien työstämiseen Ahosola on hakenut kursseilta aina Yhdysvalloista asti.

- Myös Suomessa miniatyyriharrastus on kasvamaan päin ja kiinnostusta niitä kohtaan tuntuu olevan, Ahosola toteaa.

Pohjois-Pohjanmaan museossa esille on tuotu pienoishuoneita, jotka ovat syntyneet Marja-Liisa Ahosolan omista mielenkiinnon kohteista.

- Olen ollut innokas käsitöiden tekijä lapsesta asti ja tästä tuli idea käsityöliikkeeseen. Orkideahuone kertoo puolestaan kiinnostuksesta orkideoihin ja puutarhamökki innokkuudesta puutarhanhoitoon. Idea hellahuoneesta tuli museon taholta.

Esillä on myös Ahosolan oppilaiden töitä.

- Harrastuksessa viehättää haaste siitä, kuinka saada normaalikokoisia esineitä kutistettua minikokoon niin, että esineet näyttävät realistisilta, Ahosola kertoo harrastuksestaan.

Miniatyyriharrastaja naurahtaa ja myöntää, että joskus olisi kiva kutistaa myös itsensä, jotta pääsisi hiomaan luomustensa yksityiskohtia.

Näyttely on avoinna Pohjois-Pohjanmaan museon infotilassa 24.5. - 4.9.2011.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi