Imatran teatterifestivaali syntyy intohimolla

Keskiviikkona alkava Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali tuo Imatralle 19 teatteria ympäri maailmaa. Viisipäiväiseksi venyneen festivaalin aikana nähdään yli 30 esitystä.

kulttuuri
Nima Jacoby ja Ofir Najari esittävät näytelmän "Boxes"
Yle
Nima Jacoby ja Ofir Najari esittävät näytelmän "Boxes"
Katso Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali juttu

Nukketeatterifestivaalina aloittanut Mustan ja Valkoisen teatteri on nykyisin teatterifestivaali. Nukketeatteria esitetään enää vain muutamassa esityksessä.

Festivaalin tämänvuotisena teemana on "musiikki - sielun kieli". Luvassa on ensimmäistä kertaa myös oopperaa. Keskiviikon avajaisissa pietarilainen Young Opera esittää Mozartin koomisen oopperan Cosi fan Tutte.

Muuten ohjelmistossa on mm. tanssiteatteria, pantomiimia ja kokeilevaa teatteria.

Hulluus ja rakkaus pitävät teatterifestivaalin pystyssä

Edellisvuosia suurempaa festivaalia toteutetaan edelleen pitkälti talkootyönä. Järjestelyissä on mukana 20 talkoolaista. Tapahtuman budjetti ei ole juuri kasvanut.

- No on se sen verran kasvanut, että pystymme tarjoamaan esiintyjille aamiaiset hotellissa, kertoo festivaalinjärjestäjä Katri Lätt.

Ensi vuonna järjestäjien toiveissa olisi laajentaa festivaalia entisestään. Siihen tarvittaisiin kuitenkin jo lisää taloudellista tukea. Nykyisestä 50 000 euron budjetista ei riitä palkkaa järjestäjille.

- Kai se on jonkinlaista hulluutta, rakkautta teatteriin. Se intohimo nauttia korkeatasoisia teatterielämyksiä ja tarjota niitä erilaisia teatterityylejä myös muille, Lätt miettii.

Keskiviikkona Imatralla alkava järjestyksessään jo kahdeksas teatterifestivaali kestää lauantaihin asti.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala