Nakrock rockaa Möljällä

Nakrock valtaa jälleen Oulun Toppilan Möljän syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Ikärajattoman ja päihteettömän tapahtuman kärkiniminä esiintyvät Reckless Love, Haloo Helsinki! ja Aste. Oululaista osaamista tarjoilevat Olli-PA & Dj H1N1 feat. Hatka ja Myöhäne sekä Temple Balls.

musiikki
Reckless Love oli Junnu BB:n nuorisokonsertin pääesiintyjä.
AJ Savolainen

Oulun Toppilan Möljän lavalle nouseva Reckless Love on nelihenkinen yhtye, joka ratsastaa häpeilemättömästi 80-luvun hardrock-vaikutteiden ja visuaalisen ilmeen aalloilla. Bändin työtahti on ollut viime aikoina huikea myös kansainvälisillä markkinoilla.

Haloo Helsinki! on modernia rock-energiaa uhkuva bändi pääkaupunkiseudulta. 2000-luvun uuden rock-sukupolven tiennäyttäjäksi yhtyeellä on vielä matkaa, mutta suunta ja asenne on oikea. Bändi on saanut paljon kiitosta faneilta koskettavista sanoituksista, vauhdikkaista sävellyksistä sekä energisistä keikoistaan.

Asteen debyyttialbumi Surullisiilauluja julkaistiin viime vuonna ja siitä lähtien energisyydellä ja taitavalla riimittelyllä valloittanut Aste on soinut paljon radioissa hitillään Poikkeus sääntöön. Aste oli myös Emma-ehdokkaana Vuoden tulokas –kategoriassa helmikuussa.

Ja oululaisia

Olli-PA julkaisi muutama vuosi takaperin soolo-omakustannealbumin Syke, joka saavutti orastavaa suosiota hiphopin kuuntelijoiden keskuudessa. Olli-PA on keikkaillut ahkerasti myös Funksons-nimisellä hiphop/rap/funk kokoonpanolla. Nakrockissa kuullaan soolokeikka ja featuroimassa ovat levylläkin vierailleet räppärit, Hatka ja Myöhäne.

Temple Balls on nuori, oululainen rock-ryhmä, jonka musiikilliset esikuvat löytyvät 80-luvun hard-rockista. Viime syksynä bändi voitti musiikki- ja kulttuuritalo Nosturin järjestämän Sisulla Stagelle -bändikilpailun, ja voiton siivittämänä bändi on ehtinyt jo lämmitellä muun muassa Suburban Tribea.

Samana päivänä klo 13–15 järjestetään lisäksi ilmainen päivätapahtuma, jonka ohjelma koostuu Oulun Tähtisirkuksen esityksistä ja sirkustyöpajoista. Nuoret pääsevät myös toteuttamaan itseään ja tekemään sirkusteemaan yhdistettyä katutaidetta.

Tapahtuman järjestää Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskus yhteistyössä Meri Oulun Kulttuuriseura ry:n kanssa.

Lähteet: YLE Oulu