Hyppää sisältöön

Oprah lopetti ohjelmansa 30 000 vieraan jälkeen

Juontaja Oprah Winfrey lopetti keskiviikkona 25 vuotta jatkuneen TV-ohjelmansa kävelemällä ulos studiosta yhdessä cockerspanielinsa kanssa. Neljännesvuosisadan aikana Oprah ennätti tavata ohjelmassaan 30 000 vierasta.

Oprah Winfrey Kuva: Jeppe Michael Jensen / EPA

Oprah Winfrey kertoi marraskuussa 2009 lopettavansa huippusuositun keskusteluohjelmansa, kun se täyttää 25 vuotta vuonna 2011. Hänen uskotaan keskittyvän jatkossa perustamansa kaapelitelevisiokanavan pyöritämiseen.

25 vuotta kestäneessä ohjelmassaan Oprah Winfrey ehti tavata 30 000 vierasta ja nostaa julkisuuteen lukuisia aiemmin vaiettuja teemoja, kuten insestin ja masennuksen.

Tällä viikolla Yhdysvalloissa esitetyissä viimeisissä jaksoissa Oprahin vieraaksi saapui joukoittain nimekkäitä julkkiksia, muun muassa Madonna, Beyonce, Tom Cruise, Michael Jordan ja Aretha Franklin. Viimeisessä lähetyksessä julkkisvieraita ei kuitenkaan enää nähty lavalla, vaan Oprah keskittyi 400 hengen yleisöönsä.

- Te ja tämä ohjelma ovat olleet elämäni suuri rakkaus. Tämä viimeinen lähetys on kiitokseni ja rakkauskirjeeni teille, Oprah Winfrey sanoi kyyneleet silmissään.

- Ei ole sattumaa, että ilman rakkautta jäänyt yksinäinen tyttö sai tuntea miljoonien, eri puolilta maailmaa olevien ihmisten hyvyyden, kiintymyksen ja luottamuksen, hän sanoi ohjelmassa, jossa yleisölle esitettiin katkelmia menneistä lähetyksissä.

Tuotantoyhtiön mukaan 1,4 miljoonaa ihmistä lähetti sille pyynnön päästä Oprahin yleisöön viimeisellä tuotantokaudella.

- En sano näkemiin, sanon tapaamisiin, Oprah Winfrey sanoi ohjelmansa päätteeksi.

Hän kätteli yleisöään, halasi työntekijöitään ja huusi "me teimme sen". Viimeisen ohjelman viimeiseksi kuvaksi jäi studioalueelta pois kävelevä juontaja yhdessä lemmikkikoiransa kanssa.