1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lohi-katkarapumousse

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Kaksi viipaletta lohi-katkarapumoussea, taitettu limen viipale ja kirsikkatomaatti.
YLE / Ari Vihanta

4 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kalalientä

4 liivatelehteä

200 g savustettua lohta

100 g kuorittuja katkarapuja

(jokirapuja)

hienonnettua tilliä n 40 grammaa

1 tl hunajaa

musta- ja limepippuria

puolen limesitruunan mehu

Vaahdota kerma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Purista ja liuota liivatteet kuumaan kalaliemeen. Jäähdytä. Sekoita tuorejuosto, mausteet, puolet lohesta, katkaravut ja limen mehu. Sekoita jäähtynyt kalaliemi-liivateseos massaan ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Aseta pohjalle tillinoksia koristeeksi ja esimerkiksi jokirapuja. Vuuan pohjapuolesta tulee moussen yläpinta. Täytä puoleenväliin massalla, lisää loput lohet kerrokseksi vuokaan ja loput moussesta. Tasoita pinta ja käännä kelmut päälle.

Anna moussen hyytyä yön yli jääkaapissa.

Lähteet: Juho Jokinen

Lue seuraavaksi