1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuusankoski

Ammattikorkeakoulu kiirehtii terveysalan opetuksen siirtoa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallitus hoputtaa sosiaali- ja terveysalan opetuksen siirtoa Kuusankoskelta joko Kouvolaan tai Kotkaan. Omistajakunnilta Kotkalta, Kouvolalta ja Iitiltä on pyydetty siirrosta kannaottoa.

KyAMKin Kuusankosken toimipisteelle on aiemmissa päätöksissä annettu toimiaikaa vuoteen 2016, mutta ammattikorkeakoulu haluaisi kustannussäästöihin vedoten siirtää toimipisteen pois Kuusankoskelta jo aikaisemmin. Kuusankoskella opiskelee noin 500 henkilöä.

Ratkaisu siirrosta pitäisi pystyä tekemään jo kuluvan vuoden aikana, sanoo ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jani Salenius.

Kuusankoskella opetuksesta syntyy kustannuksia yli 200 000 euroa vuodessa. Siirrolla haetaan ratkaisua, missä opetuksesta ei synny ammattikorkeakoululle lisäkustannuksia. Opetus siirrettäisiin joko Kouvolan Kasarminmäelle tai Kotkaan Jylpylle ja Metsolaan.

Ammattikorkeakoulun taloustilanne on heikko. KyAMKin viime vuoden tilinpäätös jäi noin miljoona euroa ennakoitua pienemmäksi. Ammattikorkeakoulu hakee säästöjä muun muassa karsimalla valinnaiskursseja ja vähentämällä henkilökunnan matkustamista.