Kuosmanen ja Rantatorikka Liitto - Lehdistö -ottelun pelinjohtajiksi

Sotkamon Jymyn Mikko Kuosmanen on valittu pesäpallon Liitto - Lehdistö -otteluun toiseksi pelinjohtajaksi. Kuosmanen johtaa Lehdistön valitsemaa miehistöä. Liiton joukkueen pelinjohtajaksi on valittu Vimpelin Vedon Miika Rantatorikka. Vuodesta 1992 asti tauolla ollut arvo-ottelu pelataan Alajärvellä 17. kesäkuuta.

Pesäpallon Liitto-Lehdistö-ottelun valitsijat Pekka Peltomäki (Liitto) ja Antero Mertaranta (Lehdistö) ovat aloittaneet joukkueidensa kokoamisen pelinjohtajista. Kunnian saivat Liiton Miika Rantatorikka (Vimpelin Veto) ja Lehdistön Mikko Kuosmanen (Sotkamon Jymy).

Ensimmäinen valintaoikeus Alajärvellä 17.6. pelattavaan arvo-otteluun on Liiton joukkueella. Mahdollisuus on koota maailman paras pesäpallojoukkue, sillä käytettävissä ovat kaikki parhaat pelaajat sekä idän että lännen puolelta.

Mertaranta hakee tosissaan voittoa

Peltomäki nimesi Liiton pelinjohtajaksi Hyvinkään Tahkon kasvatin ja kauden 2007 mestaripelinjohtajan Miika Rantatorikan, joka pyrkii tällä kaudella pitämään Suomen mestaruuden Vimpelissä. Mertaranta valitsi Lehdistön joukkueeseen vahvimman mahdollisen haastajan. Kaudella 2009 mestaruutta Sotkamossa juhlinut Kuosmanen tavoittelee sekä jatkoa historialliselle mitaliputkelle että "pojan" palauttamista Kainuuseen. Sotkamo arvioitiin kaikkien miesten Superpesiksen pelinjohtajien toimesta kauden ykkössuosikiksi.

Kärkeen povattujen mestariehdokkaiden pelinjohtajat ovat kahdesti vastakkain saman viikon aikana. Vimpeli matkustaa ensin Sotkamon vieraaksi runkosarjan otteluun tiistaina 14.6. Revanssimahdollisuus on Liitto-Lehdistön merkeissä saman viikon perjantaina.

Pelinjohtajat saivat itse valita aisaparinsa. Miika Rantatorikka otti rinnalleen kakkosmiehensä Jussi Haapakosken ja Mikko Kuosmanen valitsi Lehdistön joukkueen kakkospelinjohtajaksi kokeneen Matti Iivarisen Alajärven ykköspesisjoukkueesta. Iivarinen oli mukana myös edellisessä Liitto-Lehdistö-ottelussa Juvalla 1992, silloin pelaajana.

Klassikko jo vuodesta 1945

Miesten Liitto-Lehdistö-ottelu on pelattu pesäpallon historiassa 40 kertaa. Jokavuotinen perinne jatkui katkeamattomana kaudet 1956-92. Toistaiseksi viimeisin kohtaaminen nähtiin Juvalla 1992, jolloin kentän parhaana palkittu Mika Laatikainen johdatti Lehdistön voittoon juoksuin 11-3. Vaikka Liitolla on ollut perinteisesti etuoikeus valintoihin, ottelut ovat olleet tasaisia. Voitot ovat Liiton hyväksi 22-16 ja kahdesti on päädytty tasatulokseen ennen Alajärvellä 17.6. pelattavaa 41. kohtaamista.

Naisten puolella Liitto-Lehdistö otettiin arvo-otteluksi Itä-Lännen rinnalle vasta Pihtiputaalla kaudella 1983. Historian yhdeksässä ottelussa Liitto oli selvästi niskan päällä vieden voiton seitsemän kertaa. Naisten Liitto-Lehdistö-ottelulle haetaan tilaa pesäpallokalenterista, ja sen palauttamiseen pyritään lähivuosina.