1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. omaisuusrikokset

Koruvarkaat iskivät kauppakeskukseen katon kautta Kemissä

Kemissä kahteen kauppakeskus Coronassa sijaitsevaan liikkeeseen on murtauduttu katon kautta keskiviikon vastaisena yönä. Suunnitelmallisesti toimineet varkaat veivät mukanaan huomattavan määrän koruja, rahaa ja elektroniikkaa.

Kuva: YLE / Antti Heikinmatti

Poliisin mukaan kultakaupasta anastettiin huomattava määrä koruja. Tietotekniikkaa myyvästä liikkeestä vietiin puolestaan käteistä rahaa ja matkapuhelimia. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Mikkosen mukaan varastetun omaisuuden arvo ei vielä ole selvillä.

Varkaat pääsivät sisään kauppakeskuksen tiloihin murtautumalla katoksen kautta välikatolle. Välikatolta varkaat laskeutuivat kahden myymälän tiloihin. Teko havaittiin liikkeiden auettua aamulla kello kymmenen aikaan.

- Tekotapa on sellainen, että vastaavan tyyppisiä rikoksia on tapahtunut Suomessa muitakin. Poliisi ottaa tutkinnassa huomioon myös sen mahdollisuuden, että tämä rikos liittyisi jollakin tavalla aikaisempiin, Mäkinen sanoo.

Poliisi pyytää vihjeitä ja havaintoja kaikista viime yön aikana liikkeiden lähistöllä liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista. Vihjeet ja havainnot voi soittaa suoraan numeroon 071 876 6455 tai 040 764 1572.