1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kiseleff on nyt designia ja uutta muotia

Helsingin empirekeskustan Torikorttelien remontin ensimmäinen etappi saavutetaan huomenna, kun Kiseleffin talo avautuu. Peruskorjatun talon liiketilat on vuokrattu designin, muodin ja ravintola-alan yrittäjille.

Kiseleffin talon avajaisia vietettiin vuosi sitten. Kuva: Yle

Kiseleffin talon toisessa kerroksessa tuoksuu suklaa. Tekeillä on konvehteja illan kutsuvierastilaisuuteen, joissa juhlistetaan Teemu Auran ja Markus Hurskaisen patisserien ensiaskelia.

Miesten yritys on yksi niistä, jotka avautuvat huomenna kun Torikorttelien remontin ensimmäinen vaihe on valmis.

- Alueen yrittäjien määrä kaksinkertaistuu nyt ja kun koko Torikorttelien remontti on valmis vuonna 2016, määrä on jo nelinkertainen. Remontin kustannukset ovat kokonaisuudessaan 65 miljoonaa euroa, mutta rahaa alkaa virrata takaisin kaupungin kassaan huomisesta lähtien, sanoo tiloja hallinnoivan Leijonakorttelien kehitys- ja kauppapaikkajohtaja Kari Tohmo.

Nousukiidossa olevat suunnittelijat esille

Monen helsinkiläisen kaipaama Café Engel avautui Kiseleffin naapurissa Sunnin talossa jo pari viikkoa sitten, ja korttelin yrittäjien joukosta löytyvät myös vanhat tutut Senaatintorin Antikvariaatti, puukkoja myyvä Marttiini ja saunatarvikkeiden spesialisti Saunamarket.

Kiseleffin talo on kuitenkin kokenut melkoisen kasvojenkohotuksen, kun käsityöläiset väistyivät remontin tieltä. Vaikka klassikkonimillä, kuten Jukka Rintalalla ja Pertti Palmrothilla on talossa liikkeensä, löytyy sieltä myös kansainvälisesti menestyneiden nuoremman sukupolven suunnittelijoiden myymälöitä.

Muun muassa Tiia Vanhatapio ja Lumi Accessories avaavat Kiseleffiin lippulaivansa.

- Helsingin kaupunki on nyt tajunnut, miten tärkeää on tukea uutta designia ja tuotemerkkejä. Marimekko on hieno brandi, totta kai, mutta on valtavasti uusia muodin nimiä, joilla on paljon annettavaa, toteaa Bruno Beaugrand, toinen Lumin suunnittelijoista.

Kävelykeskusta laajenee

Huomisia avajaisia varjostaa vain yksi asia, pitkittyneet katutyöt. Aleksanterinkatua levennetään Kiseleffin talon edustalla. Kun ne jossain vaiheessa kesää loppuvat, avautuu kadulle myös Helsingin uusin terassialue.

Myös Katariinankatu muuttuu kävelykaduksi tämän kesän aikana ja Sofiankadun päällyste tasoitetaan helpompikulkuiseksi.