Karjalanpiirakan tekee nyt kone

Pielispakari tehostaa ja uudistaa karjalanpiirakoiden valmistusta Nurmeksessa. Porokylässä sijaitseva leipomo avaa torstaina uuden laajennusosan, jossa karjalanpiirakat voidaan tehdä koneellisesti alusta loppuun.

karjalanpiirakka
Karjalanpiirakkaa
Yle

- Tilauksesta tuotteita leivotaan ja rypytetään yhä myös käsityönä, korostaa Pielispakarin toimitusjohtaja Erkki Timonen.

Uuden piirakkapajan koneet ja laitteet maksoivat yritykselle noin 800 000 euroa. Leipomon noin 800 neliön kokoisesta laajennuksesta vastasi tilat omistava Nurmeksen kaupunki.

Pielispakari aikoo investoinnin myötä tuoda markkinoille uusia tuotteita, kuten pienen karjalanpiirakan. Leipomossa on noin 40 työntekijää. Pielispakari on perustettu vuonna 1992.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala