Kansanedustaja ajaa ratikalla

Eduskunnan turvallisuusyksikkö suosittaa kansanedustajille turvallisuussyistä taksin käyttöä, jos nämä liikkuvat pääkaupunkiseudulla yksin. Keskipohjalaiset edustajat kokevat kuitenkin olonsa turvalliseksi. He aikovat edelleenkin liikkua julkisilla liikennevälineillä.

Mika Lintilä
Raitiovaunu 10 Mannerheimintiellä
Helsingin kaupunki / Matti Tirri

Keskipohjalaisista edustajista kristillisten Peter Östman, keskustan Mika Lintilä, RKP:n Anna-Maja Henriksson ja keskustan Tuomo Puumala aikovat edelleen käyttää raitiovaunuja ja muita julkisia liikennevälineitä. He eivät ole kokeneet liikkumista Helsingissä vaaralliseksi.

Ensimmäisen kauden edustaja Peter Östman Luodosta perustelee, että pienen puolueen kansanedustajan turvallisuusriskit ovat aivan toiset kuin suurten puolueiden kärkinimien. Hän siirtyy käyttämään taksia vasta, jos niin nimen omaisesti määrätään.

Keskipohjalaisetkin ovat kuulleet muilta edustajilta, että vaaratilanteita on ollut. Edustajia on jopa uhkailtu puukolla metrossa.

Paha posti puuttuu

Perussuomalaisten edustajat muualta päin Suomea ovat omien sanojensa mukaan saaneet uhkauksia ja vihapostia kansalaisilta. Suurin osa keskipohjalaisista edustajista on välttynyt tällaiselta palautteelta.

Ainoastaan Toholammilta kotoisin oleva keskustan Mika Lintilä on saanut uhkaavaksi kokemaansa palautetta sähköpostitse ja postitse. Lintilä on jopa välittänyt uhkaavimmat viestit eteenpäin Eduskunnan turvayksikön tarkasteltavaksi, kun tappouhkauksia tuli kotiin asti.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa