Mikael Granlund sai vanhan koulunsa sekaisin

Pitkäkankaan koulukeskuksen piha Oulunsalossa täyttyi torstaina pienistä ja isommista oppilaista, kun koulun entinen oppilas Mikael Granlund saapui vieraisille. Meno oli jo niin hurjaa, että järjestysmiesten piti pariin kertaan kehottaa faneja siirtymään taaksepäin, etteivät eturiviläiset litisty turva-aitaa vasten.

Mikael Granlund sai kännykkäkamerat laulamaan Kuva: YLE

Sadat koululaiset seisoivat jännittyneenä odottamassa sankariaan, Mikael Granlundia, joka on käynyt ala-asteen Oulunsalon kirkonkylän koululla ja yläasteen Pitkäkankaan koululla.

Lopulta koulukeskuksen pihamaalla alkoi soida jääkiekon mm-kisoista tutuksi tullut Taivas varjele -biisi. Sen myötä lavalle asteli Mikael Granlund kiljuntakonsertin säestämänä.

- Oikein hienolta tuntuu. Täällä on nuoruus vietetty ja täällä on paljon kavereita ja tuttuja opettajia, kiekkosankari totesi vanhan koulunsa pihamaalla.

Koululta ei ollut pitkä matka treenaamaan, sillä vierestä löytyivät myös paikat kiekkoharjoituksia varten, Granlund esittelee.

- Tuossa on jäähalli ja tässä on ulkojäätkin olleet. Puitteet ovat olleet oikein hyvät.

"Muistakaa tehdä läksynne"

Mikael Granlund kertoi koululaisille omista kouluajoistaan ja totesi, että koulunkäyntiä pitää jaksaa, vaikka aina ei oikein innostaisikaan.

Kiekkosankari malttoi omien sanojensa mukaan keskittyä kiekonpeluun ohella myös koulunkäyntiin. Se näkyi päästötodistuksessakin, mies kehaisee.

- Yläasteen päättötoikkarissakin keskiarvo oli yli yhdeksän, että kyllä kouluunkin vähän keskityin. Kyllä koulu on tärkeä asia.

Tapahtumaa seuraamaan tulleet tytöt olivat yhtä mieltä siitä, että Granlund on söpö, suloinen ja kivanoloinen. MM-sankarin kehotus koulunkäyntiin sai myös tytöiltä hyväksynnän, vaikka tytöt olivatkin pinnausreissulla naapurikunnasta Kempeleestä.

- Eilen torilla ei saatu nimmaria, mutta nyt tänään pitäisi saada nimmari ja yhteiskuva facebookiin, tytöt linjaavat.