Pesispelit sanelevat Juhani Myyryläisen kesäohjelman

Pesäpallo-ottelut kuuluvat isona osana Juhani Myyryläisen kesäohjelmaan. Kiteen Pallon A-junioreiden ja miesten superpesisjoukkueessa pelaavan Myyryläinen juoksee kiilaan liki neljässäkymmenensä ottelussa.

pesäpallo
Juhani Myyryläinen pesäpallokentän laidalla
YLE / Ari Haimakainen

Nuorta pesäpalloilijaa ei ottelujen määrä pelota. Päinvastoin otteluissa voi parhaiten kehittää pelinlukutaitoa. Pelien lisäksi on ehdittävä viettää myös ylioppilasjuhlat.

Juhani Myyryläinen ei ottelujen määrää valita. Päinvastoin, nyt on yksi sarja vähemmän kuin viime kesänä. Silloin hän pelasi vielä B-poikienkin joukkueessa. Kiteen Rantakenttä on 18-vuotiaalle pelimiehelle tuttu paikka. Siellä syttyi myös kipinä pelaamisesta. Esikuvia löytyi oman paikkakunnan joukkueesta.

- Vanhemmat toivat aina Rantakentälle katsomaan KiPan otteluita. Pirinen oli yksi esikuvista ja sitten myös Partasen Sami. Ajattelin, että tuo on meikäläisenkin laji. Halusin tulla yhtä hyväksi pelaajaksi. Pesiskoulun ja pihapesiksen kautta tähän on tultu. Nyt pelaan jo toista kautta miesten superissa.

Ulkopelissä Juhani Myyryläisen pelipaikaksi on pöytäkirjaan kirjattu 1-vahti. Paikka on nuorelle pelimiehelle haastava.

- Siinä on paljon erilaisia tilanteita joihin joutuu reagoimaan. Ei ollenkaan tylsä paikka, tykkään pelata etukentällä. Siinä saa ottaa räpylään monenlaista lyöntiä. Välillä kovat lyönnit kihelmöivät kämmenpohjassa, mutta rohkeasti ne on vain otettava.

Kahdessa eri joukkueessa pelaaminen on Juhanin mielestä hyvä asia. Siinä kun pääsee enemmän kehittämään omia taitojaan. Taitolyönnit ja pelinlukutaito, ne kehittyvät parhaiten pelatessa.

Kiteen Pallon superpesisjoukkue on aloittanut kauden pelit pitkän kaavan mukaan. Ottelut ratkeavat vasta kotiutuslyöntikilpailuissa.

- Trendi on pitkät ottelut. Peleissä on ollut ailahtelevuutta, mutta toisaalta myös varmuutta on löytynyt. Meitä ei kovin korkealle rankattu, mutta hyvin on pystytty sotkemaan vastustajien suunnitelmia. Siihen nähden kausi on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Rantakentältä ei kukaan ota helposti pisteitä. Siitä pidetään huoli, Juhani kertoo.

Sama ailahtelevuus on näkynyt myös A-poikien peleissä. Juhani mielestä se johtuu paljolti siitä, että joukkue ei ole vielä hitsautunut yhteen.

- Muutamat pelaajat tapasin eka kerran vasta ensimmäisessä yhteisessä palverissa. Sensijaan superin joukkue on paljon tutumpi. Meitä on siinä monta kaveria jotka olemme pelanneet yhdessä jo kouluaikana.

Juhani Myyryläisen kevääseen kuuluvat myös ylioppilasjuhlat. Valkolakki painetaan päähän Kiteen lukiossa neljäs päivä kesäkuuta. Lähivuosien suunnitelmissa on liiketalouden opiskelut Joensuussa.

Ja ne yo-juhlat, ne on nopeasti juhlittu. Seuraavana päivänä kello 13 Juhani Myyryläinen juoksee kiilaan kuuluisalla Vimpelin Saarikentällä. Silloin tuomarin pilli soi ja vastassa on hallitseva suomen mestari Vimpelin Veto.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Anneli Lujanen