Todistustenjako ei riitä koulupäivän ohjelmaksi

Koulujen lukuvuoden päätöspäivän ohjelmissa on isoja eroja. Myös kevätjuhla-ajat vaihtelevat suuresti. Pohjois-Savossa monissa alakouluissa kevätjuhlaa vietetään jo ensi viikolla arkipäivänä.

Kotimaa
Lapsia oppitunnilla.
Yle

Osa kouluista pitää juhlan illalla, kun taas joissakin kouluissa kevätjuhla on aamupäivällä. Esimerkiksi Kuopiossa koulut ovat saaneet päättää vapaasti viimeisen viikon ohjelmastaan. Useissa kuopiolaiskouluissa on lukuvuoden viimeisenä koulupäivänä, ensi viikon lauantaina, vain todistustenjako.

Perusopetusjohtaja Kari Raninen sanoo, että viimeisenä koulupäivänä olisi syytä olla muutakin ohjelmaa. Ranisen mukaan koulujen vaihteleva käytäntö päätöspäivän ohjelmasta nousee jatkossa keskusteltavaksi, sillä pelkkä puolen tunnin todistustenjako ei täytä oikean koulupäivän vaatimuksia.

Joissakin kouluissa on viimeisenä päivänä kirkko. Kuopiossa kevätkirkko on tuolloin muun muassa Hiltulanlahden ja Aurinkorinteen kouluissa. Iisalmessa kevätlukukauden päätöspäivänä on kirkko muun muassa Edvin Laineen koululla. Lapinlahdella Matin ja Liisan koululla vietetään taas perinteistä kevätjuhlaa lukuvuoden viimeisenä päivänä.

Lähteet: YLE Savo