1. yle.fi
  2. Uutiset

Identiteetti ja juuret kaupunginteatterin teemana

Kokkolan kaupunginteatteri tuo syksykaudella 2011 näyttämölle useita esityksiä, joissa pohditaan identitettiiä ja juuria. Esimerkiksi Orvokki Aution Pesärikko pohtii pohjalaisuutta.

kulttuuri
Näyttelijät Samu Loijas ja Tuomo Kemppainen.
Piukat paikat sai ensi-iltansa kaupunginteatterissa marraskuussa.YLE / Kalle Niskala

Kaupunginteatterin syyskauden avaa Kaisa Korhosen ohjaama Pesärikko, pohjalainen nykyklassikko.

Identiteettiä pohditaan myöskin syksyn maailmanensi-illassa, Jeremei Aipinin Viimeisessä aamutähdessä. Siinä suomalais-ugrilaisen hanti-kansan vaiheet ja muuttuvaan maailmaan reagoiminen nousevat keskiöön.

Pikkujoulukaudeksi valmistuva Vadelmavenepakolainen on satiiri, jossa herkutellaan suomalaisten ja ruotsalaisten stereotyyppisillä piirteillä.

Vaavi seikkailee näyttämöllä

Kauden lastennäytelmä on Vaavin salattu elämä, jossa Osmo Matikainen eläytyy puolitoistavuotiaan vauvan seikkailuihin.

Kauteen kuuluu myös musiikkiesitys Jänöjussin mäenlaskusta joulun odotukseen. Hyvin yleisöä kuluneella kaudella vetänyt Kuin ensimmäistä päivää jatkaa vielä syksylläkin.

Syksyn uutuus on teatterifestivaali Meeting point Kokkola, joka tuo kansainvälisiä, vierailevia esityksiä Kokkolaan. Kokkolan kaupunginteatteri tuo tapaamiseen Pesärikon ja Viimeisen aamutähden.

Venetsialaisviikonloppuna kuullaan Vysotski-musiikkiesitys, joka tuo Kokkolaan muun muassa Martti Suosalon. Lisäksi stand up -koomikot Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä viihdyttävät pikkujoulukaudella.

Katsoja kiitettävästi

Näytäntövuosi syksystä 2010 kevääseen 2011 toi Kokkolan kaupunginteatterin katsomoon 23 700 katsojaa. Edelliseen näytäntövuoteen verrattuna katsojaluku nousi, muun muassa siksi, että ensi-iltoja oli yksi enemmän. Yleisön suosikkeja olivat Piukat paikat sekä Kuin ensimmäistä päivää. Myös Tuhkimo kiinnosti.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi