1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berlusconi päästi taas sammakoita suustaan

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on taas onnistunut aiheuttamaan hämmennystä möläytyksillään. Berlusconin kuultiin kertovan perjantaina G8-maiden kokouksessa Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalle, että Italiassa vasemmistolaisilla tuomareilla on lähes diktatuuri. Italian lehdistössä Berlusconin sanomiset saivat laajaa negatiivista julkisuutta.

Ulkomaat
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Italian pääministeri Silvio Berlusconi tervehtivät G8-kokousta seuraamaan tulleita ihmisiä.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Italian pääministeri Silvio Berlusconi tervehtivät G8-kokousta seuraamaan tulleita ihmisiä kokouspaikan ulkopuolella 27. toukokuuta.Reuters-TV

Berlusconin vuodatus hämmentyneen näköiselle Obamalle tarttui mikrofoneihin G8-kokouksen tauolla Ranskan Deauvillessa.

- Olemme aloittaneet oikeusuudistuksen, joka on meille perustavanlaatuisen tärkeä. Italiassa vasemmistolaisilla tuomareilla on lähes diktatuuri, Berlusconi sanoi.

Berlusconilla on pitkä historia kahnauksista lain kanssa. Häntä vastaan on tälläkin hetkellä käynnissä neljä oikeustapausta . Pääministeriä syytetään muun muassa seksin ostamisesta alaikäiseltä.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi