Kajaanin AMK palkitsee valmistuvia

Kajaanin ammattikorkeakoulu palkitsee perjantaina valmistuvien opiskelijoiden opinnäytetöitä. Palkinnon saavat petomatkailuun pelisääntöjä luova opinnäyte sekä hissien ohjausjärjestelmän vianetsintätyökalu.

opinnäytteet

Restonomiksi valmistuva saksalainen Linda Malchow on on opinnäytetyössään perehtynyt laajasti kansainvälisissä eläintenkatselumatkakohteissa toimiviin sääntöihin ja eettisiin ohjeisiin ja vertaillut niitä keskenään. Opinnäytetyö on osa Kajaanin ammattikorkeakoulussa käynnistymässä olevaa eläinten katselu- ja kuvausmatkailun turvallisuuden kehittämiseen liittyvää hankekokonaisuutta. Malchow saa työstään 500 euron stipendin.

Samanlaisen palkinnon saa insinööriksi valmistuva Mika Kemppainen. Hän on kehittänyt Kone-yhtiölle vianetsintämenetelmän hissien ohjausjärjestelmää varten. Diagnostiikkajärjestelmän tarkoitus on helpottaa huoltomiehen työtä hänen etsiessään vikaa hissin ohjausjärjestelmästä. Prototyyppi on otettu käyttöön yrityksen tuotekehitykseen.

Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuu perjantaina yhteensä 126 opiskelijaa. Eniten valmistuu insinöörejä, terveydenhoitajia sekä sairaanhoitajia.

Lähteet: YLE Kainuu