John Storgårds hehkuttaa Korundi-salin akustiikkaa

Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds hehkuttaa Korundi-salin sointia. Lapin kamariorkesterin taiteellisen johtajan John Storgårdsin mukaan orkesterin ensimmäiset konsertit Korundi-salissa ovat osoittaneet konserttisalin erinomaisen akustiikan.

Corundum (Korut ja jalokivet)
John Storgårds
Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds hehkutti Korundi-salin sointia.Jarmo Honkanen / Yle

Kaikkien aikojen ensimmäinen konsertti Korundi-salissa oli 25.toukokuuta. Korundin avajaiskonsertti oli Lapin kamariorkesterin ensimmäinen esiintyminen varta vasten kamarimusiikille suunnitellussa konserttisalissa.

Lapin kamariorkesterin taiteellisena johtajaja vuodesta 1996 toiminut John Storgårdsin mukaan konserttisalin erinomainen akustiikka ja musiikin sointi oli havaittavissa salin yleisöstä.

-Tuntui aivan mahtavalta kun saattoi aistia sen, miten yleisö reagoi meidän sointiin liittyviin hienouksiin, mitä ne eivät koskaan ole kuulleet sen vuoksi että se ei ole ollut mahdollista missään aikaisemmassa tilassa.

John Storgårds pitää selvänänä, että Lapin kamariorkesterin tulevat julkaisut nauhoitetaan salissa, mutta on myös varma, että huippuakustisella salille löytyy kysyntää tulevaisuudessa.

-Tälläkin sekunnilla ja koko ajan sana kiiri ympäri musiikkimaailmaa, että täällä on loistava sali ja loistavat olosuhteet musiikin tekemiselle niin ollen varma siitä että moni muukin haluaa tulla levyttämään jossakin tilanteessa, Storgårds sanoo.

Korundi kiinnosti

Kulttuuritalo Korundi avasi ovensa yleisölle torstaina. Kulttuuritalo on toteutettu vuonna 1933 valmistuneen ja sodassa säästyneen postiautovarikon tiloihin arkkitehtiprofessori Juhani Pallasmaan suunnitelmien mukaan.

Kulttuuritalo Korundin sisäpihalle nousseen konsertti- ja monitoimisalin akustiikasta on vastannut suomalainen akustikko Henrik Möller. Lapin kamariorkesterin ensimmäinen konsertti oli avajaisten aattona, keskiviikkona.

Torstaina ovensa avannut kulttuuritalo veti heti ensitunnilla talon täyteen niin kulttuurista kuin rakennuksesta innostuneita rovaniemeläisiä. Soini Wilhelmsson kehui vanhan varikkorakennuksen onnistunutta muutosta ja laajennusta.

-Kertakaikkiaan miellyttävä siinä mielessä että tämä on vanha on näin hienosti tavalla entisöity, aivan todella upea juttu.

Lähteet: YLE Lappi