Mielenosoittajien vaatimuksiin myönnyttiin Perun presidentinvaalien alla

Mielenosoittajat ja hallitus ovat päässeet sopuun Perussa 19 päivää kestäneiden mielenosoitusten jälkeen. Protestoijat ovat vastustaneet kanadalaisen yhtiön suunnitelmia avata hopeakaivos Cerro Khapian alueelle. Osapuolet ovat päässeet alustavaan sopuun siitä, että kaivosteollisuutta ei tule alueen kukkuloille.

Ulkomaat

Pääministeri Rosario Fernandezin mukaan mielenosoittajien vaatimuksista keskustellaan vielä. Nämä vaativat muun muassa, että alueen kaivosluvat kiellettäisiin kokonaan.

Perjantaina mielenosoittajat sytyttivät tuleen tullirakennuksen. Sitä ennen yöllä kolmessa valtion hallintorakennuksessa oli käyty ryöstelemässä. Protestijohtajat ovat syyttäneet ryöstelystä rikollisia, jotka ovat ujuttautuneet mielenosoituksiin.

Mielenosoittajat ovat lähinnä aimaraintiaaneja. He ovat sulkeneet teitä ja näin estäneet muun muassa satojen matkailijoiden liikkumisen alueella lähellä Bolivian rajaa.

Perussa järjestetään presidentinvaalit 5. kesäkuuta ja kampanjointi on loppusuoralla. Gallupeja johtavat vasemmiston Ollanta Humala ja Keiko Fujimori, joka on maan entisen presidentin Alberto Fujimorin tytär.

Lähteet: AFP