1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mopot

Humalaiset mopoilijat törmäilivät Hämeenlinnassa

Kolme nuorta ajeli lauantain puolella mopoilla humalassa pimeässä. Törmäilystä tuli vammoja ja kahden kortit päätyivät poliisille.

Kuva: Juha Kemppainen / YLE

Nuori mies kaatui mopollaan lauantainvastaisena yönä ja tarvitsi ensiapuväkeä paikalle tarkistamaan kolhujaan. Paikalle saapui myös poliisi joka puhallutti nuorukaisen. Alkometri osoitti mopoilijan olevan alkoholin vaikutuksen alaisena. Puhallus oli 1,15 promillea.

Törmäilystä syntyneet vammat olivat lieviä ja mopokin mopo vaurioitui vain vähän. Mopokortti on nyt poliisin hallussa kuivumassa.

Toinen yöllinen mopoilija, nuori hämeenlinnalainen nainen törmäli lauantaina aamuyöstä klo 03 aikaan Kutalantiellä tietyömerkkeihin ja vielä lopuksi vastaantulevan auton kanssa.

Teinityttö jouduttiin toimittamaan sairaalaan. Vammat eivät ole poliisin mukaan kuitenkaan vakavia. Paikalla tehty puhalluskoe osoitti lähes promillen humalatilaa.

Mopo ja auto saivat yhteenajossa vaurioita. Mopoilija menetti mopokorttinsa.

Hämeenlinnan Lammilla törmäili puolestaan perjantaina puolenyön aikaan alaikäinen 15-vuotias kortiton tyttö mopolla nuoren naisautoilija kanssa yhteen. Auto oli kääntymässä vasempaan kun kaarteen takaa tullut mopo törmäsi siihen.

Kolarissa ei kuitenkaan sattunut pahemmin.

Puhallustesti osoitti mopoa kuljettaneen lapsen olevan lievässä 0,24 promillen humalassa. Rangaistavuuden raja on 0,5 promillea.