Hyppää sisältöön

Mladic vaati selliinsä mansikoita

Torstaina pidätetty, sotarikoksista epäilty serbikenraali Ratko Mladic on vaatinut ja saanut vankiselliinsä mansikoita. Mladic vaati, että hänelle toimitetaan marjoja, televisio sekä Leo Tolstoin, Nikolai Gogolin ja Ivan Turgenevin kirjoja. Ei ole tiedossa, onko selliin toimitettu kirjoja ja televisio.

Serbialaislehden julkaisema tuore kuva entisestä serbikomentaja Ratko Mladicista. Kuva: Reuters-tv

Nimettömänä uutistoimistoille puhuneen viranomaisen mukaan Mladic on lisäksi pyytänyt, että hän saisi vierailla Belgradissa olevalla tyttärensä haudalla. Ana-tytär teki vuonna 1994 itsemurhan isänsä pistoolilla.

Poliisi on kertonut uutistoimisto AP:lle yksityiskohtia Mladicin löytymiseen johtaneesta operaatiosta. Kolme poliisia kertoi perjantaina, että Mladic saatiin kiinni osin sattumalta. Poliisilla ei ollut varmaa tietoa, että Mladic piileskelee serkkunsa talossa.

Taloon tehtiin kuitenkin ratsia, ja Mladicin havaittiin kävelevän talon puutarhassa. Poliisit sanovat Mladicin kertoneen itse henkilöllisyytensä ja luovuttaneen hallussaan olleet kaksi pistoolia poliiseille.

Nimettöminä AP.lle puhuneiden poliisien mukaan yli 20 naamioitunutta poliisin erikoisjoukkojen jäsentä saapui Lazarevon kylässä sijaitsevaan taloon neljällä jeepillä. Poliisien mukaan kylään ei ollut aiemmin tehty ratsioita Mladicin löytämiseksi.

Serbian viranomaisten mukaan Mladicin löytymiseen johtavista tiedoista luvattua seitsemän miljoonan euron palkkiota ei makseta kenellekään, sillä poliisi ei saanut vinkkejä Mladicin olinpaikasta. Serbiviranomaisten lisäksi myös Yhdysvallat oli luvannut palkkion Mladic-vinkeistä. USA:n palkkio oli 3,5 miljoonaa euroa.