1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Hallitusneuvotteluista voi tulla pitkät

Pitkiksi venyneitä hallitusneuvotteluja varaudutaan jo jatkamaan ensi viikonlopun yli. Hallitusneuvottelija Jyrki Katainen sanoo, että koulujen päättäjäisviikonloppu on päätetty pitää vapaana, jos neuvotteluja ei saada valmiiksi ennen viikonloppua.

Vaalit 2011
Jyrki Katainen tiedotustilaisuudessa.
Jyrki Kataisella ei ollut paljoa uutta kerrottavaa neuvotteluiden editymisestä lauantain tiedotustilaisuudessa. Hän aloitti sanomalla "Työt etenee, sori, ei sen ihmeempää".

Kataisen mukaan neuvotteluissa on edistytty hyvin mutta tavoitepäivää niiden loppuun saattamiselle ei voida antaa.

- Ei yhtään ole käsitystä siitä, mikä lopullinen aikataulu on, sanoo Katainen.

Hallitusneuvottelujen johtoryhmän kokoontumisen jälkeen pitämässään lyhyessä tiedotustilaisuudessa Katainen puolusteli neuvotteluissa omaksuttua niukan tiedottamisen linjaa.

Kataisen mukaan voimakas julkinen keskustelu avoimina olevista asioista ei nopeuttaisi, vaan vaikeuttaisi neuvotteluja. Tiukalla tiedotuslinjalla rakennetaan Kataisen mukaan luottamusta neuvottelijoiden kesken.

Katainen muistutti, että neljä vuotta sitten käydyissä neuvotteluissa oli samanlainen tiedotuskäytäntö. Itse neuvottelut kuitenkin sujuivat silloin nopeammin, sanoo Katainen.

Hallitusneuvottelujen johtoryhmässä on tänään käyty läpi eri neuvotteluryhmien edistymisraportteja. Joidenkin ryhmien jumittavia asioita on Kataisen mukaan ratkottu niin, että neuvoteluissa päästään eteenpäin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi