Hakkerit murtautuivat Pentagonin asetoimittajan tietojärjestelmään

Asekonserni Lockheed Martinin tietokonejärjestelmiin on murtauduttu. Konserni on Yhdysvaltojen asevoimien suurin tavarantoimittaja liikevaihdolla mitattuna. Lockheed Martin -konserni valmistaa aseiden lisäksi muun muassa lentokoneita ja avaruustekniikkaa.

Ulkomaat

Järjestelmässä johon murtauduttiin on salaista tietoa Lockheed Martinin toimitussopimusten yksityiskohdista sekä arkaluontoista materiaalia kehittelyssä olevista aseista ja muun muassa Yhdysvaltain joukkojen Irakissa ja Afganistanissa käyttämästä aseteknologiasta.

Lockheed Martinin asiasta antaman tiedotteen mukaan viikko sitten tapahtunut tietomurto havaittiin heti ja järjestelmien turvallisuus pystyttiin takaamaan nopeilla vastatoimilla. Yhtiön mukaan viime viikonloppuinen murto oli yksi monien joukossa.

- Nykyään olemme toistuvasti kohde vihollisille ympäri maailmaa, muotoili sanansa tiedotuspäällikkö Sondra Barbour yhtiön työntekijöille tänään sunnuntaina.

Yhtiön mukaan hakkerit eivät päässeet käsiksi salaisiin tietoihin. Myös Yhdysvaltojhen puolustusministeriö on luonnehtinut tietomurron vaikutuksia vähäisiksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan hakkereiden onnistui tunkeutua Lockheed Martinin tietojärjestelmien lisäksi myös muiden Yhdysvaltain asevoimien yhteistyökumppaneiden servereille.

USA:n turvallisuusministeriö ja maan puolustusministeriö ovat tarjonneet murron jälkeen yhteistyöyrityksille apuaan tietomurtojen selvittämiseksi ja tulevien tietoturvauhkien minimoimiseksi.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset