1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kymmeniä tuhansia kävi Maailmalla kylässä

Suomen suurimpana monikulttuuritapahtumana itseään markkinoiva Maailma kylässä -festivaali keräsi lauantaina ja sunnuntaina arviolta 70 000 - 80 000 kävijää Helsingin Rautatientorille. Ilmaistapahtuman osallistujamäärä oli hiukan suurempi kuin viime vuonna.

Ihmisiä festivaalin ruokakojulla.
Täällä kotimaassa afrikkalaisille ravintoloille on maahanmuuttajien mielestä vaikea saada jalansijaa. Afrikan maiden ruuasta on veikkailtu seuraajaa Aasia-muodille, mutta vähistä ravintoloistakin osa on lopettanut.

Tapahtuman tiedottajan mukaan järjestäjät ovat olleet tyytyväisiä kävijämääriin. Heidän mukaansa sekä lauantaina että sunnuntaina festivaaleja kiusannut kolea sää ei vaikuttanut negatiivisesti kävijämääriin.

Nyt 12. kertaa järjestetyillä festivaaleilla esiintyi lähes 50 kansainvälistä muusikkoa. Järjestäjien mukaan eniten kuulijoita paikalle veti senegalilainen afro-hop -pioneeri Daara J Family. Myös newyorkilainen Hazmat Modine, Jimi Tenor sekä nigerialainen afrobeat-rumpali Tony Allen kuuluivat esiintyjälistan kärkinimiin.

Myös eturivin poliitikot olivat tavattavissa festivaaleilla. Asiaohjelmistossa teemoina olivat muun muassa vapaaehtoistoiminta ja arabimaiden kansannousut. Myös Suomen Amnesty juhlisti 50-vuotistaivaltaan festivaalilla Palefacen ja Paula Vesalan kanssa.