Komulainen pelaa kuin viimeistä kautta

Sotkamon Jymyn runkopelaajiin vuosia kuulunut Jani Komulainen harkitsee uransa jatkoa. Päätöksensä mies tekee kuitenkin vasta kauden jälkeen.

Sotkamon Jymy
Jani Komulainen näyttää mallia, kuinka juoksu syöksytään.YLE / Jarmo Nuotio

Miesten Superpesiksen kauden suurin ennakkosuosikki Sotkamon Jymy saattaa joutua etsimään jatkossa paikkaajan isoille saappaille. Jani Komulainen pohtii uransa päättämistä tähän kauteen.

- Tällä hetkellä ajatus on, että tällä kaudella voitetaan mestaruus, ja se on sitten siinä. Syksyllä mieli voi tietysti olla toinen.

Komulainen lähti tähän kauteen vasta harkinnan jälkeen.

- Ensin piti miettiä, onko nälkää vielä jäljellä. Kun totesin, että haluan voittaa mestaruuden, ja kun Jymy sai vielä vahvistuksiksi Toni Kohosen ja Aki Oravan ja Mikko Korhonenkin teki paluun kentälle, silloin päätin lähteä yrittämään mestaruutta.

Superpesis vaatii paljon

Komulaisen mukaan pitkät pelireissut ja lukemattomat harjoitustunnit jaksaa viedä hyvin läpi kun tavoite on selvillä.

- Nuorempana harjoituksia ei edes laskenut, nyt niiden antama pohja helpottaa jaksamista. Tässä joutuu kuitenkin jaksottamaan elämäänsä pesäpallon, perheen ja työn kesken.

Esimerkkinä pelimatkoista Komulainen käyttää reissua Koskenkorvalle. Matkaa kertyy noin 800 kilometriä, se alkaa joko aamulla tai edellisenä päivänä. Matkalla harjoitellaan, syödään, palaveroidaan ja tietysti pelataan peli. Kotiin pääsee matkalta aikaisintaan aamuyön tunteina. Sen jälkeen pitäisi nukkua muutama tunti ja lähteä töihin.

Voittamiseen ei väsy

Vaikka Sotkamossa on totuttu menestykseen, voittamiseen ei Komulaisen mukaan väsy.

- Kyllä se tunne on sellainen, että sen haluaa kokea aina uudestaan.

Menestys kasvattaa mutta niin tekevät myös vaikeudet.

- Joukkueen mukana kokee niiden onnistumisten vastapainona aina myös erilaisia vastoinkäymisiä, kriisejä porukan sisällä. Nämä kaikki yhdessä ovat sellainen kokemuspohja, jollaista ei kovin helposti muualta löydä.

Lähteet: YLE Kainuu