Kukkakauppa käy kiivaimmillaan

Kukkakaupoilla ja puutarhoilla on parhaillaan menossa vuoden kiivain sesonki. Keskipohjalaisten puutarhojen koko vuoden myynnistä yli puolet tehdään huhti-toukokuun aikana.

Kotimaa
Punaisia ja valkoisia ruusuja.
Petri Aaltonen / Yle

Leikkokukkien myynti kasvaa kesäkuun ensimmäiselle viikolle saakka, kun kouluilla juhlitaan päättäjäisiä ja valmistujaisia. Sen sijaan kesäkukkien ja amppeleiden myyntisesonki jatkuu pitemmälle, kertoo Järvelän puutarhan toimitusjohtaja Hannu Järvi Ruotsalosta.

- Meidän liikevaihdosta yli 60 prosenttia tulee nyt keväällä, eli esimerkiksi orvokkeja kasvatetaan miljoona kappaletta keväälle. Sesonki kestää juhannukseen asti, ja aina vain aikaisemmin ja aikaisemmin ruvetaan pistokkaita maahan istuttamaan. Mekin rupesimme pistokkaita laittamaan jo tammikuulla, ja maalis-huhtikuun vaihteessa ruvetaan sitten myymään orvokkeja Etelä-Suomeen.

- Ajatus, että talvella pystyttäisiin myymään orvokkeja, tuntui joku 15 vuotta sitten ihan utopistiselta. Mutta näin on ollut jo useamman vuoden ajan, lasitettujen parvekkeiden ansiosta, sanoo Hannu Järvi.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa