1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Saksan päätös ydinvoimaloidensa sulkemisesta villitsi nettikeskustelijat

YLE Uutisten verkkosivuilla lukijoita on maanantaina puhuttanut Saksan päätös sulkea kaikki ydinvoimalansa vuoteen 2022 mennessä. Päätöksen myötä Saksasta tulisi ensimmäinen merkittävä teollisuusmaa, joka on luopunut kokonaan ydinvoimasta.

Kuva: Arno Burgi / EPA

Nimim. Äijä kehuu Saksan päätöstä mahtavaksi: ”Kuten tiedämme, ydinvoima on kallein, pahimmat jätteet tuottava ja vaarallisin energiamuoto. Hienoa, että noin suuri teollisuusmaa kuin Saksa on päätynyt näin järkevään ratkaisuun”.

”Tällaiset esimerkit saa toivottavasti hyvää aikaan muuallakin. Tuuli ja aurinkovoima ovat sen verran ekologisempia suhteessa ydinvoimaan että niiden kehitykseen kannattaa satsata jatkossakin”, yhtyy kehuihin nimim. Niin sitä pitää.

”Suomessahan tuo ydinvoimasta ja sen lisärakentamisesta luopuminen ei onnistu niin kauan kuin Vihreät istuu hallituksessa”, sivaltaa nimim. Atomi halkeaa ja hallitusovi aukeaa.

Nimim. Alfan mukaan Saksassa ”tuulivoiman lisärakentaminen on lähtenyt vauhdilla liikkeelle ja tehoa on jo tällä hetkellä enemmän kuin ydinvoimalla”.

Nimim. kkkk viittaa edellä mainitulle kinttaalla. Vuoden 2009 Saksan energiatilannetta siteeraten hän huomauttaa, että ”tuuli ja aurinkovoima edustaa massiivista 7,3 % energiasta”.

”Saksa joutuu rakentamaan 8 500 - 10 500 nykyaikaista tuuliturbiinia korvatakseen pelkästään päätöksen mukaisen ydinvoimatehon. Ei muuten tule tapahtumaan”, povaa nimim. Pikinokka.

Näkemykseen yhtyy nimim. Äimän Käki: ”Reilussa kymmenessä vuodessa pitäisi korvata neljännes maan sähköntuotannosta uusiutuvalla energialla. Tekivät ns. svenssonit, jonka seuraukset olemme nähneet länsinaapurissamme."

Petrin mukaan päätös on ”oikein malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun poliitikkojen ”pitkän aikavälin" näkemys ulottuu vain seuraaviin vaaleihin. Tärkeintä on pitää omat virat eikä oikeasti ajatella sitä mikä on oikeasti paras ratkaisu.

”Nyt äkkiä ne kaikki Suomen uudet ydinvoimalat rakenteille! Pian on Saksassa ankara sähköpula. Voimalat maksaisivat itsensä nopeasti takaisin”, kehottaa nimin. Neutroni.