EU-tietokilpailun Kanta-Hämeen voitto Tammelaan

Kilpailun tehtävät käsittelivät yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin oppimäärään kuuluvia EU- ja yhteiskuntatiedon aiheita. Tehtävissä piti muun muassa tuntea EU:n toimielinten tehtäviä ja pohtia Turkin mahdollisen EU-jäsenyyden seurauksia.

Euroopan unioni
Suomen ja Eu:n liput
EU

Tänä keväänä peruskoulujen yhdeksäsluokkalaisille ensimmäistä kertaa järjestetyn valtakunnallisen EU-tietokilpailun Kanta-Hämeen maakunnallisen voiton vei Joona Laitila Tammelasta.

EU-tietokilpailussa valtakunnan parhaaksi EU-tietäjäksi nousi Tero Koivunen Kasavuoren koulusta Kauniaisista. Toiseksi kilpailussa tuli Laura Torniainen Puolankajärven koulusta Puolangalta ja kolmanneksi Andreas Lehtonen Vasa övningsskolasta.

Noin 10 000 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista osallistui EU-tietokilpailuun Eurooppa-päivänä, 9. toukokuuta. Mukana oli yli 100 suomen- ja ruotsinkielistä peruskoulua. Ahkerimmin kilpaan osallistuivat Uudenmaan koulut, mukana oli paljon kouluja myös Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalta sekä Pirkanmaalta.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Kilpailun tavoitteena oli edistää koko ikäluokan EU-tiedon opiskelua ja toisaalta tuoda EU:ta lähemmäs nuoria.

Lähteet: YLE Häme