Imatran Kylpylän talous vuotaa

Imatralla Kylpylän talousvaikeudet ihmetyttävät. Altaat ovat usein ääriä myöden täynnä, mutta silti Kylpylän johdossa pohditaan jälleen työntekijöiden vähentämistä. Kylpylässä on menossa yt-neuvottelut ja henkilöstökuluissa haetaan noin 300 000 euron säästöjä. Montako työpaikkaa vähemmän se tarkoittaa, on vielä auki.

kylpylät
YLE Etelä-Karjala

Imatran Kylpylän johtajan Hannu Saarisen mukaan ratkaisevaa on saada kylpylän majoitustiloille käyttöä myös arkipäivisin.

- Meillä on viikonloput erittäin hyvin myytyjä, toteaa Saarinen.

Menetetyt Kelan kuntoutukset vähentävät juuri majoituskäyttöä arkipäivinä. Kelan kuntoutukset kilpailutetaan tänä vuonna uudelleen. Kylpylä aikoo olla tosissaan mukana kilpailemassa näistä kuntoutettavista.

Kilpailun sijaa yhteismarkkinointia

Viereen Rauhan alueelle nouseva uusi iso kylpylä ei Imatran Kylpylän johtajaa Hannu Saarista huoleta. Hän uskoo yhteismarkkinoinnin uuden kylpylän kanssa lisäävän molempien vetovoimaa turistien silmissä.

- Yhdessä muodostamme erittäin hienon ja monipuolisen uuden matkailukeskuksen tänne idän ja lännen portille.

Se, miten kukin kylpylä aikoo osansa tästä matkailuvirrasta ottaa, on sitten toinen asia. Imatran Kylpylä aikoo lisätä työikäisten kuntoutuspalveluja ja olla enemmän urheiluopiston tyylinen lomakeskus. Näin se pyrkii erottumaan Holiday Club Saimaan Rauhan kylpylästä ja sen tarjoamista palveluista.

Liikunnallinen kylpylä pystyy Saarisen mukaan myös hyödyntämään lähistölle nousevaan jäähallia ja siellä jo olevaa tennishallia.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala