Hyppää sisältöön

Yleisö löysi taas tiensä Turun kaupunginteatteriin

Turun kaupunginteatterin kauden päättäjäisissä iloittiin taiteellisesta menestyksestä ja nousuun kääntyneistä katsojaluvuista. Anna Karenina palkittiin vuoden parhaana teatteriesityksenä ja katsojia kävi teatterissa kevätkaudella odotettua enemmän.

Krista Kosonen Anna Kareninana. Kuva: Robert Seger

Kaupunginteatterin johtaja Raija-Liisa Seilo kertoi kauden päättäjäisjuhlassa että vaikka takana on raskas kausi ja teatterin talous on puhuttanut turkulaisia, on päällimäisenä mielessä kuitenkin taiteellinen menestys.

- Esittävän taiteen toukokuu oli hieno lopetus kaudelle, ja oikein lopetusten lopetus oli Kansallisbaletin vierailu joka oli uskomattoman energisoiva, totesi Seilo.

Kansallisbaletti olisi tuonut mielellään myös Turkuun Tampereella kolme näytöstä loppuun myyneen Joutsenlampi -esityksensä, mutta sen tuominen kaupunginteatterin tiloihin olisi ollut aivan liian raskas operaatio toteuttaa. Teatterissa kärsitään tilan ahtaudesta, talossa ei ole edes maan tasalla olevia isoja ulko-ovia, joka puolestaan esti sen ettei Anna Kareniinaa voitu viedä vierailuille talon ulkopuolelle vaikka kysyntää olisi ollut.

Kaupunginteatterin katsojamäärissä tapahtui ilahduttavaa nousua kevään aikana, kävijöitä oli 35 000 henkeä kun odotukset olivat 30 000:ssa katsojassa. Raija-Liisa Seilo näkee menestyksen takana sen ettei päänäyttämöllä nähty Anna Kareniinaa lukuun ottamatta yhtään puhenäytelmää. Kaupunginteatterin pitää Seilon mukaan hakea jatkossa rahaa monista pienistä puroista.

- henkilöstömäärä on vedetty ihan ehdottomaan minimiin kun otetaan huomioon että talossa tuotetaan koko ajan itse esityksiä, ja tottakai lähtökohtana on että Turussa, kuten monessa samankokoisessa ja pienemmässäkin kaupungissa, on toimiva kaupunginteatteri. Mikäli hallintomalli muuttuu niin jatkossa saattaa olla mahdollista hankkia ulkopuolista rahoitusta ja se mitä kohti tässä nyt mennään on kaikenlaiset yhteistyörakenteet joilla saadaan kiinteitä kuluja jaettua eri toimijoille, sanoi Raija-Liisa Seilo.

.
.