Sosiaalikeskus Satama sai lisäaikaa

Sosiaalikeskus Sataman romanileiri on saanut vajaan viikon lisäaikaa häätöuhkaan. Helsingin kaupungin kiinteistövirasto on irtisanonut keskuksen vuokrasopimuksen tästä päivästä lähtien, mutta nuorisoasiainkeskus on sopinut, että tiloissa voi olla ensi maanantaihin asti. Asiasta kertoi ensin Omakaupunki.fi.

häätö
YLE

Kaupunginhallituksen odotetaan ottavan kantaa kerjäläisongelmaan ja leiriytymiseen kokouksessaan maanantaina.

Vuokrasopimuksen purun syyksi kaupunki on ilmoittanut rakennuksen huonon kunnon ja Kalasataman rakentamissuunnitelmat.

Sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä uumoilee, että Satama ei tyhjenny vapaaehtoisesti.

- Asiaa on vaikea ennustaa, mutta siltä nyt näyttää, että joudumme häätötoimenpiteisiin.

- Meillä on esimerkkejä, joissa nämä häädöt eri syistä venyy. Toivotaan, että kun vuokrasopimus on päättynyt, niin se toiminta siellä alueella loppuu.

Sosiaalikeskus Sataman toimijat aikovat osoittaa mieltään häätöä vastaan Senaatintorilla ensi maanantaina. Joidenkin tietojen mukaan mielenosoitus on luvassa myös keskiviikkona Hakaniemen torilla.

Sataman aktiivit ovat sitä mieltä, että kaupungin vuokrasopimuksen purun taustalla on sosiaalikeskuksen pihalle muodostunut romanileiri.

Sosiaalikeskus Satama on toiminut kahden vuoden ajan omaehtoisen kulttuurin toimintakeskuksena Helsingin Kyläsaaressa.

Keskuksesta on muotoutunut ruohonjuuritason poliittisen toiminnan kohtaamispaikka, ja viikoittaisten kahvila- ja pyöräpajatoiminnan lisäksi siellä on järjestetty erilaisia työpajoja, teatteritoimintaa, konsertteja ja tapahtumia.

Lähteet: YLE Helsinki