1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Kustannusjätti pistää uusiksi koko sarjakuvamaailman

Sarjakuvakustantamo DC Comics on ilmoittanut aloittavansa alusta yli 50 sarjakuvasarjaansa. Kustantamon mukaan 52:n eri lehtisarjan juokseva numerointi nollataan ja kaikki aloittavat jälleen alusta. Samalla muokataan hahmojen syntytarinoita, tehdään heistä nuorempia ja piirretään kaikille uudet sankariasut.

viihde

Johtoportaaseen lukeutuva Bob Wayne sarjakuvakustantamo DC Comicsista kertoi historiallisesta muutoksesta jälleenmyyjille antamassaan tiedotteessa.

- Uudet aloitusnumerot esittelevät yleisölle paljon modernimman ja monipuolisemman DC-maailman. Osa hahmoista tulee eroamaan entisistä versioistaan ulkoasunsa, syntytarinansa ja ikänsä puolesta. Kaikki tarinat pohjaavat kunkin sankarin omaan legendaan, mutta samalla ottavat kantaa oikean maailman tapahtumiin, tilanteisiin, tragedioihin ja voittoihin. Hahmomme kehittyvät aina, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun esittelemme kaikki muutokset kerralla.

Kustantamon johtaja Dan DiDio on samoilla linjoilla.

- Haluamme antaa hahmoillemme ja tarinoillemme uuden elämän. Tämä oli mahdollisuus aloittaa, ei alusta, mutta pisteestä, jossa hahmomme ovat nuorempia ja jossa tarinat ovat suunnattuja tämän päivän lukijoille.

Teräsmies saa uuden puvun

DC aikoo julkaista 52 eri aloitussarjakuvaa viiden kuukauden sisällä, tämän vuoden syyskuusta alkaen. Isoimmat muutokset ovat vielä salaisia, mutta ainakin Teräsmiehen ikonista pukua on muokattu modernimmaksi. Poissa ovat trikoiden päällä olleet punaiset alushousut ja rinnan S-logoa on myös muokattu.

Oman rosterin täydellinen muokkaus ei ole DC Comicsin ainoa askel tulevaisuuteen. Kustannusjätti aikoo samalla siirtyä myös digitaalisten sarjakuvien pariin täydellä teholla ja ruveta julkaisemaan sarjakuviaan digiversioina samana päivänä, kun lehtiversiot ilmestyvät kauppojen hyllyille.

DC Comics on laahannut pahimman kilpailijansa, Marvelin, perässä vuodesta 2002 asti. Suuren muutoksen päämääränä onkin varmasti uusien lukijoiden houkuttelu ja nousu takaisin ykköspaikalle. Kustantamon tunnetuimpia hahmoja ovat Batman, Teräsmies, Ihmenainen sekä Green Lantern.

DC:n sarjakuvahahmoilla menee lujaa myös elokuvateollisuudessa, jossa sarjakuvaelokuvien buumille ei näy loppua. Ryan Reynoldsin tähdittämä Green Lantern -elokuva on saamassa ensi-iltansa Suomessa heinäkuussa ja vuonna 2012 valkokankaille saapuu seuraavan Batman-elokuvan lisäksi myös upo-uusi Teräsmies. Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin kustantamon suunnittelevan elokuvaa myös siivekkään Hawkman -sankarinsa ympärille.

Lähteet: YLEX

Lue seuraavaksi