Perussuomalaiset haastaa kokoomusta

Perussuomalaiset on nostanut eniten kannatustaan eduskuntavaalien jälkeen. Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kannatusarvion mukaan perussuomalaisten kannatus nousi toukokuussa 20,6 prosenttiin. Suosituin puolue on edelleen kokoomus 21,5 prosentin kannatuksellaan.

Vaalit 2011
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoittaa tiedotustilaisuudessa, ettei puolue osallistu hallitusneuvotteluihin.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti toukokuussa, ettei puolue osallistu hallitusneuvotteluihin.YLE

Eduskuntavaaleista perussuomalaisten kannatus on noussut 1,5 ja kokoomuksen 1,1 prosenttiyksikköä. SDP on kolmanneksi suosituin puolue 18,8 prosentin kannatuksellaan. SDP:n kannatus on pudonnut eduskuntavaaleista 0,3 prosenttiyksikköä.

Keskustan kannatus on jatkanut alamäkeään eduskuntavaalien jälkeen. Toukokuussa keskustalle mitattiin 14,3 prosentin kannatus. Pudotusta eduskuntavaaleista kertyi 1,5 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliittoa kannatti toukokuussa 7,7 ja vihreitä 7,6 prosenttia vastanneista. Eduskuntavaaleista vasemmistoliiton suosio on laskenut 0,4 ja vihreiden noussut 0,3 prosenttiyksikköä.

RKP:lle mitattiin 4,3 ja kristillisdemokraateille 3,8 prosentin kannatus. Eduskuntavaalitulokseen verrattuna RKP:n suosio on pysynyt ennallaan ja kristillisdemokraattien kannatus on pudonnut 0,2 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten 3407 henkilöä. Haastattelut tehtiin 9.-31.5.2011. Puoluekantansa kertoi 68,5 prosenttia vastanneista ja mittauksen virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Puolueiden kannatusarvion laskemisessa käytettävä korjauskerroin perustuu eduskuntavaalien tulokseen.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Jari Pajusen mukaan laskentatavan muutoksen vuoksi toukokuun kannatusluvuille paras vertailukohta ovat eduskuntavaalien tulokset.

Lähteet: YLE Uutiset