Riihimäkeläisjuontaja hävisi kiistan hometalosta

Riihimäkeläinen juontaja Janne Kataja on puolisoineen hävinnyt käräjäoikeudessa kiistan ostamastaan hometalosta. Oikeuden mukaan Katajat laiminlöivät itse mahdollisuuden tarkempaan kuntotarkastukseen, vaikka arvioija sitä oli suositellut. Päätöksestä kertoivat iltapäivälehdet verkossa.

viihde
Janne Kataja
Janne Kataja.Sari Törmikoski / Yle

Riihimäkeläinen juontaja Janne Kataja joutuu maksamaan erilaisia selvityskuluja ja oikeudenkäyntikuluja yli 64 000 euroa hävittyään riitajutun ostamastaan hometalosta.

Kataja oli ostanut puolisonsa kanssa vuoden 2008 alussa sata vuotta vanhan puutalon Riihimäeltä 200 000 eurolla.

Pari vuotta myöhemmin he olivat myymässä talon seuraavalle, mutta silloin paljastui että talossa olikin iso homeongelma.

Katajat nostivat kanteen alkuperäistä myyjää kohtaan ja vaativat kaupan purkua ja rahojen palauttamista.

Epäilyt homeesta kävivät ilmi jo kaupanteossa

Hyvinkään käräjäoikeus katsoi keskiviikkona tekemässä päätöksessään, että Katajat olivat itse laiminlyöneet tarkastusvelvollisuutensa. Homevaurioista oli viitteitä jo aiemmin kun taloa käytiin myyjän kanssa läpi. Kuntotarkastaja oli myös suositellut lisäselvitysten tekoa, mutta Katajat eivät olleet tätä tehneet.

Niinpä oikeus katsoi ettei Katajilla ollut enää pari vuotta kaupan jälkeen oikeutta vedota myyjän virheisiin. Jos kuntotarkastajan suosittamat toimenpiteet olisi tehty, olisivat kosteusvauriot paljastuneet, siteeraavat oikeutta Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Janne Katajalle puolisoineen lankeaa iso lasku maksettavaksi. Talon arvo on pudonnut 200 000:sta 60 000:een euroon ja selvityskuluja sekä oikeudenkäyntikuluja tulee maksettavaksi 64 000 euroa.

Lisäksi Janne Katajalla on oman ilmoituksen mukaan velkoja 650 000 euroa.

Lähteet: YLE Häme