1. yle.fi
  2. Uutiset

Etätyöstä matkailukeskusten uusi kilpailuvaltti

Etätyön yleistyminen tulisi huomioida matkailukeskusten palvelutarjonnassa, sillä se on uusi matkailuvaltti. Näin todetaan Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin tuoreessa pro gradu -työssä.

etätyö
Internetyhteyttä muodostetaan matkapuhelimella.
YLE

Matkailututkimuksen opiskelijan Paula Paavilaisen tutkimuksen mukaan mobiiliteknologian hyödyntäminen on yhä yleisempää matkailukeskuksissa sekä vapaa-ajalla että työelämässä. Asiakkaat arvostavat näitä palveluita, joten niiden huomioiminen alueen kehittämisessä voi luoda merkittävän kilpailuedun.

Paavilaisen mukaan yrittäjät eivät silti koe etätyöskentelyn kehittämistä yhtä tärkeäksi kuin perinteisten vapaa-ajan palveluiden kehittämistä.

Tutkimus kartoitti Itä-Lapissa sijaitsevan Sallatunturin etätyömahdollisuuksien tuomaa kilpailukykyä. Tutkielmassa haastateltiin Sallatunturin matkailuyritysten johtohenkilökuntaa. Paavilaisen mukaan Sallatunturi on hyvä esimerkki myös muille lappilaisille matkailukohteille.

Tutkielma on osa Lapin yliopiston Mediapedagogiikkakeskuksen TravEd -tutkimushanketta, jonka yhtenä tavoitteena on kehittää matkailukeskusten etätyöskentelymahdollisuuksia.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi