1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomalainen kansanmusiikki

Raimo Jolkkonen on reissumies

Joensuulainen pitkän linjan pelimanni Raimo Jolkkonen on julkaissut toisen levynsä. Kymmenen kipaletta sisältävä pitkäsoitto on nimeltään Reissumies. Nimensä mukaisesti sävellysten teemana on matkanteko.

Suomalainen kansanmusiikki
Mies luurit päässä.
Raimo Jolkkonen oli Karjalan Valon vieraana.YLE / Ilona Huovinen

Joensuulainen Raimo Jolkkonen on itse säveltänyt ja sovittanut levyn kaikki kappaleet. Hän myös soittaa useampia soittimia eli mandoliinia, kitaraa sekä akustista bassoa. Mukana levyllä on myös toinen soittaja.

- Harmonikassa on sitten jo toinen mies. Hän on Kuisma Lipponen, jonka kanssa olen soittanut jo aiemminkin muutamia keikkoja yhdessä tosin tuntematta toisiamme. Pyysin häntä mukaan ja hän suostui, kertoo Raimo Jolkkonen.

Nyt ilmestyneellä levyllä on Jolkkosen mukaan liikkuva teema. Tämän teeman voi tunnistaa jo kappaleiden nimistä. Levyllä on muun muassa sävellykset nimeltään Reissumies, Huoleton pelimanni ja Matkapolkka.

-Levyllä on sekä iloista että haikeata meininkiä. Se kuuluu tähän pelimannimusiikkiin. Varsinkin valsseissa on haikea tunnelma. Osa niistä on jo aikaisemmin tehty ja osa syntynyt levyä äänitettäessä, kertoo Jolkkonen.

Nyt ilmestynyt pelimannilevy on Raimo Jolkkosen toinen. Ensimmäinen pitkäsoitto tuli vuonna 2008 ja se sisälsi australialaista folkmusiikkia.

Omien sävellysten lisäksi Raimo Jolkkonen soittaa mielellään muun muassa Konsta Jylhää, Viljami Niittykoskea sekä maakunnan omien säveltäjien tuotantoa.

Tämä kesä pelimannilla menee ainakin osittain festivaaleja kiertäessä. Ohjelmassa on muun muassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit sekä Rääkkylän Kihaus.

Lähteet: YLE / Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi